Te-ai întrebat și tu ce înseamnă frumusețea?

 „Ce este frumusețea?” s-au întrebat oamenii din trecut...

Fiecare lucru are frumuseţea lui, dar nu oricine o vede, spunea Confucius, marele filosof chinez. Nenumărați gânditori, iubitori de idei abstracte și vânători de răspunsuri au făcut cunoștință cu ideea sa, dar nu au reușit să dezlege marea taină.

Frumusețea nu se măsoară prin volum. O singură floare pune în evidență un copac mare. O singură stea conferă armonie imensității cerului întunecat, conchidea Rabindranath Tagore, denumit Sufletul Bengalului și Profetul Indiei moderne, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1913. Mulți au fost cei care i-au adorat opera și tot nu au găsit răspunsul râvnit.

Pentru a se lega de marea taină a frumuseții, multe femei care și-au pus această întrebare s-au supus la ritualuri de îngrijire inimaginabile, doar de dragul încetinirii procesului de îmbătrânire. Cleopatra, regina Egiptului, se scălda în lapte și miere, iar despre contesa Elisabeta Bathory se spune că obișnuia să se îmbăieze în sângele tinerelor servitoare, crezând că astfel va dobândi tinerețea veșnică.

Aceeași întrebare și-o pun oamenii și astăzi. Doar că... există un răspuns!

Conform Dicționarului Explicativ al Limbii Române, frumusețea este însușirea a ceea ce este frumos, iar frumosul reprezintă ceva care place pentru armonia liniilor, mișcărilor, culorilor, care are valoare estetică. Mii de români au citit și nu au fost mulțumiți de explicația găsită.

Până când frumusețea a început să fie produsă, iar mai apoi livrată. Nu este frumusețea pe care o cântau poeții sau o doreau cu ardoare lăstarele viței nobile. Poate că nici cea surprinsă de dicționare sau tendințele de sezon. Este frumusețea clasică, naturală.

Despre frumusețea clasică, naturală, care nu ține cont de vârstă

La 20 de ani, ești frumoasă chiar și în zilele în care urma unui coș răzbate de sub machiajul natural. Nu îți faci griji, ai la îndemână produse de îngrijire a pielii care nu te-au dezamăgit și care lucrează necontenit la eliminarea imperfecțiunii. Știi că e foarte important să folosești produsele potrivite și să ții cont că îngrijirea de zi trebuie să fie completată de cea de noapte, deoarece tenul continuă să se hrănească atunci când tu dormi.

La 30 de ani, ești frumoasă chiar dacă liniile fine și primele riduri de expresie poposesc pe tenul tău. Și nu te îngrijorezi pentru asta, viața ta e plină de lumină, culoare și veselie. În plus, tocmai ai făcut cunoștință cu prieteni noi care luptă împotriva primelor semne ale trecerii anilor.

La 40 de ani, te simți la fel de tânără ca odinioară, tenul tău pare că păcălește scurgerea timpului. Și tu știi că „vina” o poartă îngijirea pe care aliații tăi ți-o poartă încă de la primele întâlniri pe care le-ai avut cu produsele de îngrijire a pielii.

După 50 de ani, viața continuă să fie frumoasă. Împlinirile în plan familial, satisfacțiile profesionale și complimentele celor care nu ți-ar da anii pe care îi ai îți aduc zâmbetul pe buze zi de zi. Asta doar pentru că ai știut să alegi calea spre frumusețea clasică. Ea nu ține cont de vârstă, se alimentează din izvorul nesecat al sufletului împlinit și din spiritul mereu tânăr pentru care vârsta este un simplu număr, căci tenul sfidează trecerea timpului, el este, în zilele noastre, ancorat în tinerețe și asta fără vrăji, alchimie sau secrete bine păstrate.

Există o formulă a frumuseții clasice...

Fc = Acid Hialuronic + Vit. E + Juvinity

Acidul Hialuronic este cel care restructurează bariera hidro-lipidică a tenului matur, conferindu-i nutriția și hidratarea de care are nevoie. 

Vitamina E este cunoscută pentru capacitatea cu care limitează stresul oxidativ și pentru protecția oferită acidului hialuronic, fibrelor de colagen și elastinei.

Juvinity este molecula care joacă rolul principal în întârzierea procesului de îmbătrânire. Este un ingredient revoluționar care a fost supranumit „Rezervorul de tinerețe îndelungată a pielii”, după ce descoperirea modului în care cromozomii din ADN sunt protejaţi de minusculii telomeri, de a căror lungime depinde menţinerea tinereţii epidermei.

Toate cele trei elemente se contopesc într-o compoziție lejeră ca un văl de mătase, în cremele din gama Gerovital H3 Classic, care deschid poarta Frumuseții clasice („Fc).

Farmec
Crema intensiv hidratantă, paznicul de zi al frumuseții tenului matur


Destinată tenului deshidratat, uscat și matur, produsul conține complexul anti-age care previne şi diminuează semnele senescenţei tenurilor mature şi uscate şi are efect geriatric asupra pielii. Structura bogată în uleiuri şi grăsimi naturale reface stratul hidro-lipidic protector al pielii.


Crema antirid nutritivă de noapte, gardianul regenerării nocturne a tenului tău

Farmec
Pe lângă complexul anti-age amintit anterior, crema este îmbogățită cu unt de shea şi ceară de albine, în timp ce, față de vechea formulă, uleiul mineral s-a înlocuit integral cu ulei de soia (nemodificat genetic). Astfel, în timpul aplicării, crema nu se mai simte atât de „grasă” chiar dacă proporţia de ingredienţi graşi a ramas la fel. Beneficiile pentru piele, referitoare la efectul de nutrire şi regenerare, sunt mult îmbunătăţite.

Victoria tinereții tenului tău în lupta cu timpul este asigurată de Gerovital, brandul nr. 1 pe segmentul Antirid din categoria Îngrijirea feței, după cum reiese din calculul realizat pe baza datelor Nielsen din serviciul de retail audit realizat pentru segmentul Antiwrinkle din categoria Face Care, valoare vânzări, pentru perioada Ianuarie 2019 – Decembrie 2019 (perioade cumulate Ianuarie 2019 – Decembrie 2019), pentru Total Romania Retail. Copyright © 2020, The Nielsen Company.

În concluzie, cugetările filosofilor despre frumusețe rămân un balsam pentru suflet, ritualurile inedite ale femeilor de odinioară rămân doar povești care ne uimesc, iar femeia de azi se poate bucura de frumusețea clasică cu ajutorul produselor Gerovital brevetate de Ana Aslan, o emblemă a geriatriei. Farmec desăvârșește aceste produse, continuând tradiția începută în urmă cu câteva decenii și respectând promisiunea făcută: să ofere frumusețe clasică, mereu actuală.

Articol scris pentru SuperBlog 2020

Comentarii

Voi citiți...