Peripeții cu huse pentru telefoane

Când alegi husa perfectă pentru telefonul tău, ține cont de...

Cele 5 motive pentru care ar trebui să alegi o husă premium în defavoarea unei huse ieftine

1. Ai garanția că decupajele pentru mufe, difuzor și microfon sunt precise 

Îmi amintesc cu drag de primul meu telefon cu touchscreen. Eram la liceu și fusese un cadou primit de la ai mei pentru rezultatele școlare obținute: terminasem clasa a XI-a cu media generală 10. Cum încă din copilărie obișnuiam să am mare grijă de lucrurile dragi, iar telefonul avea o semnificație aparte, trebuia să îl protejez... cu o husă. Am găsit una potrivită, ziceam eu, albă, cu ecran transparent în zona unde apăreau apelurile. Dar... surpriză! Decupajele erau foarte prost realizate, astfel că trebuia să înlătur husa dacă aveam de gând să folosesc căștile sau încărcătorul. Or accidente se pot petrece și dacă îmi las telefonul la încărcat și pisica găsește de cuviință să molfăie cablul. Ajunge telefonul să cunoască podeaua? Ajunge! Putem să certăm pisica? Nu putem! Nu-i bună husa... O aruncăm la gunoi și cumpărăm alta. Pagubă-n buzunar, domꞋle!

2. Materialul folosit este de calitate și nu îți pune în pericol telefonul

Aici este o adevărată poveste. Și nu una pescărească, ci cât se poate de reală, petrecută toamna trecută. Îmi luasem la reduceri o husă din silicon, de la un stand dintr-un centru comercial micuț din oraș. Era simpatică, avea un pahar de cafea cu sclipici fluid care reflecta foarte frumos lumina soarelui. Doar că, pe atunci, dețineam un telefon cu carcasă golden rose și voiam să expun mai mult din aspectul feminin și elegant al dispozitivului, așa că mare bucurie a fost când am găsit la chilipir de preț, vreo 5-7 lei, o husă tip capac, din silicon transparent. Magazinul cu pricina era în sine foarte dubios, o prietenă spune că ar fi fost aprovizionat cu produse confiscate la vamă, deci produsele se aflau în coșuri metalice mari și foarte multe erau desigiliate. Având experiența anterioară, cea cu decupajele prost făcute, că ar fi costat 50 lei, că era doar 5 lei, dacă tot zărisem o „mostră”, mi-am zis să fac o probă, măcar beau o cafea, în loc să cumpăr o husă pe care oricum o voi arunca la gunoi, dacă nu potrivesc căștile și încărcătorul. Scot cu greu telefonul din husa veche și probez chilipirul. Fix cum mă așteptasem, tăietura pentru căști se închidea mult prea aproape de marginile mufei, deci era imposibil să o folosesc cu căștile clasice. Pun telefonul în husa veche, mai cutreierăm noi pe-acolo și ieșim. Dau să mă uit la ceas, apăs butonul de pornire, nimic. Apăs de câteva ori, nimic. Parcă apăsam în gol. Trag husa la o parte și văd „minunea”: butonul căzuse. Dar unde căzuse? Ne-am întors în magazin, unde știam că am încercat husa aceea, ne-am uitat pe culoare, dar nu am găsit nicăieri butonul poznaș. Ca să nu duc telefonul în service la cei de la magazinul online de unde îl cumpărasem, conștientă fiind că va dura o eternitate depanarea, am cerut părerea unor ateliere de reparații telefoane din oraș. Verdictul a fost același: la acest model de telefon, când cade un buton, trebuie schimbată toată carcasa cu ecran cu tot și costă... costă! Pe scurt, mi-am pierdut butonul de pornire din cauza lui Rambo, o husă realizată dintr-un silicon prea tare pentru un astfel de obiect și am petrecut două săptămâni cu o antichitate de telefon în buzunar, cu sistem de operare depășit, care nu-mi permitea să instalez nici cele mai banale aplicații de social media.

3. Îți asigură protecție antișoc completă

Nu doar colțurile zgâriate de pe carcasă sau fisurile în ecran sunt aspectele supărătoare care apar în urma ciocnirii telefonului cu podeaua sau alte suprafețe dure. De suferit au și componentele lor, iar consecințele sunt și mai neplăcute. O husă ieftină este realizată din materiale ieftine care nu asigură  protecția antișoc necesară unui contact puternic, fapt vizibil și din nenumăratele episoade când cartela zornăia veselă, căzută din locașul ei, după ce o căzătură zdravănă i-a prilejuit un blind-date cu bateria. O husă antișoc este cea mai potrivită alegere pentru persoanele ca mine, cu talent la spart pahare și farfurii fără intenție sau Palamakia pe fundal. Sunt excelente pentru  persoanele care scapă telefoanele din mâini într-o veselie sau lucrează în condiții speciale ori practică sporturi extreme. Eu mă tem ca nu cumva telefonul meu să dorească a presta sporturi extreme, cum ar fi bungee jumping pe pavajul din curte, deci acest tip de husă este și pentru mine. 

BrandGSM

4. Ai parte de confort în utilizare

Telefoanele din zilele noastre au funcții care ne-au făcut viața mult mai ușoară, iar tehnologia modernă a permis utilizarea unor componente tot mai mici și mai performante, ceea ce a dus la modificarea dimensiunilor unui telefon, mai ales în ceea ce privește grosimea lui. Telefoanele de azi sunt foarte înguste, iar dacă acest aspect se alătură unei carcase lucioase, e bungee jumping pe asfalt cu certitudine. Telefonul pe care îl dețin acum mă mulțumește pe deplin la capitolul funcții, dar nu l-aș putea folosi fără o husă pentru că l-aș scăpa din mâini de fără-număr-ori pe zi. O husă ieftină îți poate oferi senzația de grosime de care ai nevoie, dar finisajele rămân la nivelul prețului plătit: ai margini care agață, prost finisate, material alunecos.

5. Aspectul nu trebuie neglijat!

De ce consider că aceste aspecte sunt deosebit de importante? Pentru că sunt concluzii la care am ajuns utilizând huse pentru telefoane din două lumi diferite. De-a lungul timpului, am utilizat multe huse de calitate, dar și mai multe huse „de cantitate”, având calitate îndoielnică. Ultimele două huse le-am comandat la finalul lunii martie, anul curent, după ce, în plină stare de urgență, m-am cadorisit cu un telefon nou care să facă timpul să treacă mai repede. Și cum acele două luni grele le-am petrecut la țară, în curte și prin grădină, nu puteam să las telefonul nud, în „capacul” gol, expus pericolului de a aluneca din buzuar sau din mână. În plus, mereu am fost responsabilă și foloseam telefoanele cu husă. Nu îmi amintesc să fi folosit vreodată folie pentru telefon, asta pentru că prefer husele tip carte, cu magnet, care protejează și ecranul, mai ales după pățania cu butonul de pornire. În cazul în care preferi husele de tip carcasă, folia devine obligatorie, dacă vrei să îți protejezi cea mai imporatntă parte a telefonului: ecranul. Și cum starea de urgență m-a prins într-un sat departe de forfota orașului, am profitat de faptul că firmele de curierat ajungeau fără probleme și am decis să îmi comand două huse: una tip carte, pe care am ales-o pentru funcționalitate, și una din silicon pentru design, cu speranța că aceasta nu va fi Rambo 2 care îmi va ataca noul telefon. După ce le-am primit, am constat că am primit două huse mediocre, cât să mă scoată din pandemie, să reziste la eventualele șocuri minore și mai ales la tonele de dezinfectant aplicate. Văzând că va mai fi nevoie de câteva tone de dezinfectant, am decis să păstrez aceaste huse până la finalul stărilor de urgență și alertă, mai ales că, printr-o minune, am scăpat acest telefon din mână doar de vreo trei ori în cele opt luni de utilizare, și atunci pe covor. Prima, cea tip carte, părea în regulă, dar s-a deteriorat rapid, chiar dacă am curățat-o mai temeinic și mai des decât toate husele la un loc pe care le-am folosit până acum. A doua, cea tip capac din silicon e... ca rochiile comandate de pe site-urile chinezești. Una vezi în imaginea cu titlu de prezentare, alta e realitatea. Siliconul e foarte „tulbure”, mă așteptam să fie mai limpede, să se întrevadă frumos irizațiile bleumarin ale telefonului și să accentueze designul floral de pe ea. Nici vorbă de atâta bucurie. Nu cred că am ținut-o mai mult de o săptămână pe telefon. Materialul este moale, nu e Rambo, dar imprimeul lasă de dorit, având un aspect ieftin.

Bazându-ne pre criteriile prezentate, husa ideală chiar există!

BrandGSM


BrandGSM are hăinuțe potrivite pentru telefonul tău

Husa Lemontti Book este compromisul perfect între aspectul elegant și protecția ridicată la impactul cu suprafețele dure. BrandGSM.ro activează de 20 de ani în domeniul accesoriilor de telefonie mobilă și tehnologie și reprezintă un concept dedicat celor mai noi accesorii și produse fashion pentru toate telefoanele aflate în topul de vânzări din România, precum și produselor din zona smart tech și smart home. Din 2012 sunt prezenți și online, având în portofoliu peste 10.000 de produse din sfera  accesoriilor pentru telefoane și tablete, smartwatch-uri, brățări fitness sau căști true wireless.

BrandGSM.ro este importator oficial și distribuitor pentru branduri consacrate la nivel mondial: UAG, Ted Baker, Spigen, Devia, GoPro, PopSockets, FitBit, Bose, Garmin, McDodo, Procell, Lemontti, Apple, Samsung, Huawei, LG, Xiaomi și selectează doar produse care corespund standardelor de calitate și fiabilitate.
BrandGSM


În urma acestei selecții atente care se bazează pe o experiență profesională de peste 20 de ani, clienții Brand GSM se bucură de produse de calitate, certificate, care să ofere o experiență cât mai plăcută și îndelungată.

Haina nu-l face pe om, dar husa îl face pe telefon.

Articol scris pentru SuperBlog 2020

Comentarii

Voi citiți...