Povestea reinstaurării curățeniei care contează în propria cetate

A fost odată ca niciodată o cetate impresionantă. N-avea turnuri, nu cuprindea hectare întregi de teren și nici nu era împrejmuită de șanțuri adânci și pline cu apă. În schimb, ea are turnuri de iubire care se îndreaptă spre cei dragi. E suficient de întinsă cât să încapă între zidurile ei tot universul propriu. Porțile ei sunt larg deschise pentru cei pe care îi așteptăm cu drag să treacă pragul. Această cetate se numește ACASĂ.

Fiecare râvnește la propria cetate unde să ocupe tronul fortăreței și, odată dobândită, își dedică viața consolidării acesteia. Doar că există anumite momente de slăbiciune, în care santinelele lasă garda jos, iar cotropitorii apar parcă de nicăieri. Trebuie să știți că în această poveste nu există zmei, spâni sau babe cloanțe, așa că simt nevoia să spulber din start elementul fantastic. Clevetitorii nu sunt ființe înzestrate cu puteri supraomenești. Adevăratul inamic al cetății Acasă este murdăria ascunsă.

În povestea noastră este vorba despre inima acelor obiecte care fac din casa noastră acasă, o însuflețesc și îi conferă acea căldură pe care doar un cămin o poate oferi. Vorbesc despre canapeaua pe care ne facem comozi cu o carte în mână după o zi lungă la serviciu, despre pernele pe care le îmbrățișăm cu patimă și care ne șterg lacrima ce se ivește în colțul ochiului de fiecare dată când Jack piere sub privirile neputincioase ale lui Rose, în apele înghețate ale Atlanticului, vom vorbi despre covoarele care ne încălzesc tălpile cu fiecare pas, în zile răcoroase de iarnă. Toate acestea sunt amentințate de praful care intră până în cea mai ascunsă fibră, despre acarienii care vor să-ți ofere o ploaie de strănuturi, despre pericolul cohortelor de ploșnițe care cuceresc saltelele și îți transformă împărăția într-un coșmar.

Dar povestea de astăzi nu este despre case care par bântuite de spiritul neadormit al murdăriei, ci despre soluțiile pentru ca cetatea ta, a mea, a fiecăruia, să devină sau să rămână curată așa cum ne dorim. Pentru ca timpul pe care ni-l petrecem în interiorul său să se deruleze într-un mediu sănătos. Tema acestei povești nu este vreo călătorie pe tărâmuri fantastice, ci curățenia WOW pe care o poți pune în practică la tine acasă cu electrocasnicele Kärcher .

Primăvara, momentul ideal pentru o curățenie temeinică a canapelelor, saltelelor, covoarelor și a tapițeriilor

În copilărie, am rămas impresionați de felul în care Harap-Alb a fost readus la viață de apa vie. Ei bine, apa vie a casei este curățenia igienică. Nimic n-o readuce la viață mai miraculos decât o curățenie în profunzime cu aspiratoare cu spălare.

Mai întâi, să facem cunoștință cu acarienii, antagoniștii poveștii noastre

Acarienii fac parte din clasa arahnidelor, dar au dimensiuni mult mai mici decât cele ale verișorilor lor, păianjenii. Au o trompă pentru ros, supt sau înțepat și le place să populeze acele locuri unde găsesc resturi de materie organică: saltele, pături, covoare, fotolii, orice loc care le permite accesul la hrană: piele moartă, sebum ori transpirație. Sună dezgustător, nu-i așa? Atunci, e nevoie de măsuri imediate.

Diavolul fuge de tămâie, acarienii... de curățenie!

Acarienii de dimensiuni microscopice care populează locuințele nu mușcă, ci, mai grav, cauzează alergii și probleme respiratorii, așadar înlăturarea riscului de a coabita cu astfel de ființe în casă este imperios necesară. Din fericire, știm care este arma letală împotriva lor...

Intră în scenă protagonistul: ASPIRATORUL CU SPALARE SE 6.100 Kärcher

Ideal pentru spălarea și curățarea igienică a covoarelor sau a suprafețelor dure, iar duza inclusă îl face util și la curățarea pernelor. Este adevăratul erou al poveștii noastre!

Caracterizarea personajului

Când vine vorba de curățenie minuțioasă și igienică, acest aparat își intră în rol cât ai zice Kärcher. Oricât de bine ai pătrunde în toale cotloanele, praful și acarienii rămân în covoare, saltele sau perne, așadar ultimul pas al curățeniei de primăvară constă în igienizarea acestor elemente adesea neglijate.

Cum funcționează sau caracterizarea directă a personajului

Grație tehnologiei inovatoare de injecție-extracție, lichidul destinat curățării este pulverizat cu presiune în țesătura covoarelor, a pernelor sau a canapelei, fiind mai apoi aspirat împreună cu murdăria deja dizolvată. Rezultatul este la fel de previzibil precum finalul unui basm: binele învinge în lupta cu răul, tot ceea ce înseamnă grăsime, mizerie sau mirosuri neplăcute sunt îndepărtate cu ușurință. În plus, spre bucuria persoanelor alergice, asocierea aparatului SE 6.100 cu detergenții Kärcher, cum ar fi RM 519, asigură o curățare în detaliu, ceea ce înseamnă mai puține strănuturi și mai multe zâmbete. Duza inclusă face ca aparatul să se preteze chiar și la curățarea scaunelor auto sau a pernelor, iar componentul pentru suprafețe dure curăță orice urmă de murdărie de pe podelele din piatră naturală, gresie sau linoleu. Înlăturând rezervorul pentru apa proaspătă, aparatul funcționează ca un aspirator umed-uscat performant.

Ce îl face cu adevărat special sau caracterizarea indirectă

Aspiratorul este dotat cu două rezervoare separate, de apă curată și murdară, ceea ce asigură umplere și golire facile.

Duza inovativă Kärcher este inclusă, ceea ce face ca timpul de uscare să fie redus la jumătate.

Depozitarea accesoriilor este practică, lucru datorat compartimentului încorporat de depozitare a acestor elemente.

Sistemul Comfort 2-in-1, cu furtun prelungitor integrat de pulverizare/absorbție înseamnă curățenie foarte comodă, o joacă de copii.

Poziția practică de parcare asigură o depozitare comodă pentru țeava de aspirare și duza de extracție prin pulverizare atunci când aparatul nu este folosit.

Ca un veritabil Făt-Frumos al aspiratoarelor, designul este atractiv, cu butoane mari și mâner ergonomic pentru manipulare simplă și transport ușor.

Este echipat cu un filtru tip evantai, care permite schimbarea ușoară a modului de aspirare, pendulând între aspirarea umedă și uscată fără să fie necesare pauzele sau schimbarea filtrului.

Beneficiază și de o clapetă separată pentru filtru, care poate fi înlocuit direct, fără contact cu mizeria.

Protagonistul poveștii și cele trei probe
Ca în orice poveste, eroul este supus la trei încercări:
🏠covorul
🏠canapeaua
🏠pernele

Prima probă, covorul
După ce am folosit aparatul pe pardoseala din gresie din sufragerie folosind componentul pentru suprafețe dure (timp în care covorul a zăcut rulat alături), îl întind la locul lui și îi administrez leacul de praf, după ce schimb duza cu cea pentru tapițerii. Injectez toată forța apei sa să extrag toată murdăria și să obțin un covor curat, care l-ar face invidios până și pe Aladin.

A doua probă, canapeaua
Tapițeria canapelei își recapătă treptat luminozitatea de odinioară, iar acarienii dispar ca prin farmec. Parcurg cu atenție fiecare colțișor și îmbinare, astfel încât să nu rămână nici urmă de praf sau monstruleți microscopici.

A treia probă, pernele decorative ale canapelei
Apa cu detergeni este injectată în profunzimea fibrelor este extrasă împreună cu toata murdăria grație duzei speciale pentru perne și tapițerii.

Astfel, cetatea mea și-a recăpătat strălucirea de odinioară. Căci, iată! Profunzimea... Aceasta este curățenia care contează!

Și-am încălecat pe-un aspirator,
Și v-am spus un adevăr:
Kärcher!



Sursă fotoKärcher și Facebook/Kärcher
Articol scris pentru Spring SuperBlog 2021

Comentarii

Voi citiți...