Unde mergem în timpul liber: Ștrandul Apollo & Felix, Băile Felix




Dacă săptămâna trecută am vorbit despre piscina hotelului Perla, acum e timpul să vă povestesc despre cel mai mare și modern ștrand din Bihor, situat în Băile Felix, și anume Ștrandul Băile Felix :) Fix la țanc, pentru că urmează un weekend fierbinte!


FOARTE IMPORTANT! Nu dețin fotografiile postate în acest articol! Ele sunt proprietate a www.bailefelix.net și sunt postate doar în scop demonstrativ. Pentru mai multe imagini vizitați paginile oficiale menționate în cadrul articolului.


Cum ajungem acolo?
Tot E79 trebuie să fie drumul urmat până aici, iar indicatoarele sunt mai mult decât suficiente pentru a te îndruma. Pentru cei din Oradea e și mai simplu, din capătul cartierului Nufăru se ia autobuzul care pleacă spre Felix din 15 în 15 minute în zilele lucrătoare și din 30 în 30 de minute în weekend, deși nu e exclus ca aportul de turiști să multiplice numărul de curse. Prețul unui bilet era, când am fost ultima dată, 2,5 lei pe călătorie, dar s-ar putea să fie 3 lei pentru că atât e și pe ruta Oradea-Băile 1 Mai și retur. Distanța Oradea-Băile Felix e, conform Google Maps, de 4,2 km până la intrarea în stațiune. Din stația de autobuz e simplu să ajungi la ștrand, pur și simplu urmezi drumul din partea dreaptă, cel aflat pe marginea pădurii. De aici nu mai e mult. Pentru cei care merg cu mașina e bine de știut că parcarea e cu plată, deci înarmați-vă cu mărunțișuri și aveți grijă cum introduceți monedele că s-ar putea ca aparatul „să le pape” fără să încaseze, am pățit-o pe propria piele. De asemenea, pentru a ajunge în fața ștrandului trebuie să ocoliți pe drumul de duce spre stânga de la intrarea în stațiune, căci drumul acela de pe marginea pădurii e cu sens unic, dar nu-i mai mult drumul de 6 km. Cei care locuiesc în zona Gării Centrale au o alternativă și mai simplă: trenul (click pe link pentru detalii). Sunt opt curse dus-întors, iar prețul e mic: 3 lei până în stațiunea Băile Felix pentru biletul întreg și 1,5 lei biletul pentru elevi și studenți. That's a deal!
Intrare Ștrand Apollo

Prezentare generală și facilități
Ștrandul Apollo-Felix vă așteaptă zilnic între orele 8 - 20 . Aqualand-ul stațiunii,este un modern și atractiv centru de recreere, primul de acest gen din Nord-Vestul României. Noile bazine sunt dotate cu instalații ultramoderne de monitorizare a calității apei, precum și cu instalații acvatice de agrement.
Așa este descris complexul, în câteva linii, pe pagina web a stațiunii, www.felixspa.com .
Într-adevăr, e atractiv, apa e divină, iar faptul că ștrandul a cunoscut o schimbare la față totală în 2008 e mai mult decât vizibil. Toate bazinele sunt dotate cu instalații modernizate. Așadar, complexul vă așteaptă la ambele intrări, atât la intrarea în ștrandul Apollo, cât și la cea în ștrandul Felix pentru că între cele două există o „alianță”, iar biletul cumpărat la Apollo e valabil și la Felix și viceversa.

Pe www.bailefelix.net am găsit despre Ștrandul Apollo o descriere mai mult decât grăitoare:
Ştrand Apollo din Băile Felix este singurul ştrand deschis tot anul, indiferent de anotimp sau sărbatori legale. Ştrandul Apollo este la dispoziţia turiştilor permanent, în limita orarului. Apa din bazine se schimbă în fiecare zi, contribuind astfel la petrecerea unor clipe frumoase.
Interior Ștrand Apollo
În incintă găsiți patru bazine: unul interior care poate fi folosit mai ales iarna, un bazin de înot exterior, demențial și două bazine exterioare, unul pentru copii, și altul pentru adulți. Aveți acces la garderobă, la un chioșc cu minuturi și locuri de stat la plaja berechet pentru că nu sunt atât de mulți turiști ca la ștrandul Felix. Dar hai să trecem prin portița ce leagă Apollo de Felix și să vedem facilitățile celeilalte părți, unde voi detalia și tariful comun, practicat de ambele ștranduri. Tot pe www.bailefelix.net am găsit descrierea de mai jos:
Intrare Ștrand Felix
Ştrand Felix este cel mai modern ştrand din Băile Felix şi împrejurimi, fiind corespunzător din toate punctele de vedere cu normele Europene în vigoare. Aceste norme se refera deopotriva la calitatea apei termale, compoziţia acesteia (verificată şi monitorizată) cât şi la calitatea serviciilor oferite.
Citind opinii pe diverse site-uri de specialitate, am observat că mulți tind să compare această unitate cu ștrandurile din Ungaria, spunând că cele de dincolo sunt mai mari sau ai mai multe facilități. Personal, nu am fost niciodată în ștrandurile ungurești, și nici nu intenționez, atâta timp cât am o alternativă mult mai aproape de casă și cunoscând potențialul curativ al apei termale din Felix. Dar nu contest că or fi frumoase și alea, și nici nu bag mâna-n foc că acolo-s câinii cu covrigi în coadă și totul e fără cusur, vorba aia: la pomul lăudat să nu te duci cu sacul. Că există un spectru mult mai larg pentru divertisment, tot ce e posibil, dar când vrei să te relaxezi undeva aproape de casă, Băile Felix sunt cea mai bună alternativă. Și Băile 1 Mai, de asemenea.
Bazinul mare din Ștrandul Felix
Toboganele
Ca și dotări, există un bazin exterior mare, cu adâncimi și temperaturi variabile. În acest bazin sunt umbreluțe și arteziene din care țâșnește apa și celebrele benzi de hidromasaj, unde cred că e nevoie de bilet VIP, că altfel nu-mi explic cum unele persoane parcă și le aduc de acasă, că înțepenesc ore la rând acolo. Există două bazine pentru copii cu apă mai rece, dotate cu mini-tobogane în formă de elefant și o focă. Pentru cei care vor adrenalină, există tobogane de diverse mărimi și forme, sau poți experimenta senzațiile mării în bazinul cu valuri.

În incintă totul e modernizat: toaletele sunt curate ca lacrima, hârtie igienică berechet, dozatoare cu săpun lichid, dușuri interioare și exterioare, garderobă. Dacă ți-ai uitat loțiunea de protecție solară acasă, poți achiziționa una nouă de la standurile de aici care te așteaptă cu o gamă largă de produse și articole de plajă. De asemenea, există un restaurant cu autoservire, o cofetărie cu prăjituri delicioase care te așteaptă cu produse proaspete la prețuri medii și accesibile. De exemplu, o savarină mare, plină de sirop costă 5 lei. Ce modalitate mai bună de a te răcori pe o vreme caniculară?

Prețul unui bilet pentru un adult este 25 lei și este valabil pentru o singură intrare. Un pic cam mare, dar șezlongul este inclus în preț. Pentru copiii de până în 12 ani prețul unui bilet este de 12 lei, iar cei sub 4 ani au intrarea gratuită. Dar, prin luna septembrie, dacă aveți noroc, puteți cumpăra cu aproximativ 80 lei o broșură promoțională cu 10 tichete valabile în perioada septembrie/octombrie-30 iunie. Pe un asemenea tichet pot intra 1-4 persoane, iar la casierie mai trebuie achitat 12,5 lei/bilet. That's a real deal!

        Plusuri
  • apa termală din bazine are adâncimi și temperaturi pentru toate preferințele și este deosebit de curată
  • toată baza de agrement este modernizată
  • curățenie la grupurile sanitare și pe plajă
  • restaurante și standuri cu diverse preparate sau articole de plajă la prețuri rezonabile
  • șezlong inclus în preț
  • aer curat, pădurea e alături
  • ambianță liniștitoare
  • „Radio Vacanța”, post de radio propriu, învăluie toată unitatea cu muzică de bun gust care se aude pretutindeni, la toate terasele și pe plajă
  • hidromasaj
  • grad de divertisment superior: tobogane, bazin cu valuri, masă de biliard în incintă, terenuri de fotbal, diverse concursuri organizate „la umbrela Coca-Cola” de lângă tobogane, etc.
  • e aproape de oraș
  • posibilitatea de a achiziționa în extrasezon o broșură pentru a beneficia de reduceri la prețul biletului de intrare pentru că ștrandul e deschis și pe timp de iarnă
  • site-uri bine întreținute, cu multe imagini și detalii despre compoziția apei
  • salvamar care patrulează pe marginea bazinelor pentru a se asigura că toată lumea e în siguranță și că nu se sare în bazinul mare, de relaxare
  • siguranța ridicată a bunurilor de pe plajă
  • situarea într-o zonă cu potențial turistic ridicat, cei care vin aici în concediu se pot relaxa plimbandu-se prin pădure, vizitând lacul cu nuferi din centrul stațiunii (despre care vă voi povesti în curând), pot visita și ce a mai rămas din rezervația naturală de nuferi de la 1 Mai, iar cei dornici de distracție pot ajunge foarte ușor în Oradea, unde posibilitățile sunt nelimitate
    Minusuri
  • aglomerație teribilă în plin sezon
  • unii oameni uită că și altcineva ar folosi benzile de hidromasaj
  • parcă aș vrea să văd o pagină de Facebook mai dinamică, oficială, care să prezinte facilitățile și eventualele oferte, concursurile
  • nu există locuri umbroase :(
  • biletul este valabil pentru o singură intrare, deci dacă vrei să iei prânzul în alt loc decât în incinta ștrandului poți să-ți iei și bagajele cu tine
Incidente neplăcute nu au fost, dar aspecte mai puțin plăcute, da. Nota 9 pentru Ștrandurile Apollo și Felix.
Acestea fiind zise, vă urez un weekend plăcut și, dacă erați nehotărâți din punct de vedere al destinației unde să evadați din calea caniculei, sper că v-am fost de ajutor cu acest review. Spor la bălăceală și nu uitați de crema cu factor de protecție ridicat și pălăriuță și aștept eventuale feedback-uri. 

Comentarii

Unknown a spus…
strandurile apolo si felix su 2 stranduri diferite? Ca am mai citit undeva ca poti intra din unul in altu as vrea sa merg si eu saptamana viitoare si de asta intreb daca sutn diferite nuj la care sa merg?
Daniela Veres a spus…
Intr-adevar, cele doua stranduri comunica intre ele si biletul de intrare, in valoare de 25 lei pentru adulti, este valabil in amandoua strandurile. O zi buna in continuare si distractie placuta la cel mai mare strand termal din tara!

Voi citiți...