Unde mergem în timpul liber: Hotel Wellness & Spa Perla, 1 Mai

     Am decis să încep „o ediție” de articole despre destinații turistice din județul Bihor, și nu numai. Și pentru că e vară voi începe cu o locație numai bună pentru a scăpa de zilele caniculare, pentru a ne răcori și relaxa. Și pentru că ieri a fost o zi liberă, am evadat, cu familia, la piscina hotelului Perla din Băile 1 Mai.

     Cum ajungem acolo?
     Cei din alte județe trebuie să urmeze drumul E79 ce vine dinspre Deva, iar după ce treci în județul Bihor vei întâlni indicatoare spre Băile 1 Mai. După ce ai intrat pe drumul ce duce spre inima stațiunii vei vedea un indicator „Hotel Perla, 700 m”, iar de aici treaba-i simplă, căci tot ce trebuie să faci e să urmezi drumul principal. 
     Dacă ești din Oradea, tot ce trebuie să faci e să ajungi cu tramvaiul la capătul liniei, în Nufăru. De aici iei autobuzul care merge spre Băile 1 Mai și cobori la ultima stație, hotelul e vis-a-vis. Prețul unui bilet pe ruta Oradea-Băile 1 Mai a crescut de vreo două săptămâni de la 2,5 lei la 3 lei. Nesemnificativ. Distanța Oradea (capăt Nufăru)-Hotelul Perla e, conform Google Maps, de 5,3 km, adică vreo 10 minute cu mașina.

     Prezentare generală și facilități
     Prima impresie e că deviza hotelului nu minte, „Perla” însemnând Plăcere, Eleganță, Relaxare, Liniște, Ambianță. Prețul unui bilet e mediu având în vedere condițiile de aici, apa e termală, iar siguranța lucrurilor e maximă. Un bilet de intrare  la piscină pentru un adult costă 20 lei, în acest preț fiind incluse accesul la piscina exterioară, la cea pentru copii, la cele două piscine interioare, jacuzzi și bazinul semi-olimpic, toate cu apă termală, dar și accesul la cele două tipuri de saună: turcească sau finlandeză. Șezlongul e inclus în prețul biletului. Temperatura apei variază în funcție de bazin, piscina mare de afară având în jur de 32 grade, la fel ca și piscinele acoperite. Ceva mai caldă este apa din cele două jacuzzi, fapt pentru care mulți oameni uită să mai lase și alte persoane să se bucure de această facilitate. Piscina se deschide dimineața la ora 9 și se închide la ora 21, înăuntru au terasă cu minuturi sau poți să mănânci o pizza sau o mâncare mai consistentă la restaurantul cu terasă al hotelului. De asemenea cei mici au la dispoziție leagăne, tobogane în incinta complexului pentru o zi plină de distracție.
     
     Plusuri:
  • curățenie ireproșabilă a apei, a plajei, a toaletelor, personalul responsabil își face treaba, de exemplu apa are tendința de a se acumula în holul ce leagă piscina exterioară de cele interioare și toalete, dar mereu este cineva care are grijă să înlăture excesul.
  • nu se sare în piscină, pentru asta este un bazin semi-olimpic
  • apă la o temperatură mai mult decât perfectă, nici prea rece, nici prea caldă
  • șezlong inclus în preț
  • ambianță plăcută, chiar dacă toate locurile de pe șezlonguri sunt ocupate nu e o atmosferă apăsătoare, de îmbulzeală
  •  facilități variate incluse în prețul biletului
  • apă termală
  • posibilitatea de a face mișcare chiar și pentru persoanele care nu știu să înoate prin aqua-gym
  • hidromasajul relaxant de care te poti bucura în jacuzzi sau pe scaunul de hidromasaj din piscina exterioară
     Minusuri
  • singurul lucru care nu mi-a plăcut deloc este abuzul unora de jacuzzi. Ieri dimineață am ajuns acolo la 9:30 și, pentru că era încă răcoare am ales sa stăm o vreme în piscinele interioare, poate reușim să ajungem vreo 10 minute și în jacuzzi. Și fără să exagerez, o familie „a încremenit” acolo până la ora mesei. Ieșeau tot pe rând să meargă la toaletă sau în piscina exterioară să nu își piardă rândul. Asta e nesimțire curată! Dar nu învinovățesc hotelul pentru asta, e pur și simplu un aspect neplăcut cauzat de mentalitatea unor oameni, dar conducerea ar trebui să arunce o privire asupra acestui „fenomen jacuzzi”
  • dacă ajungi după ora 12 la prânz riști să nu mai găsești șezlong, dar cine se trezește de dimineață ajunge departe, nu? 
     În concluzie, Hotelul Perla din Băile 1 Mai primește din partea mea o mare notă de 10 pentru condițiile de la piscină. Dacă nu mă credeți, puteți vizita pagina web a hotelului sau, pentru o galerie foto consistentă vizitați profilul de Facebook

Comentarii

Voi citiți...