Terapia salină - inamicul afecțiunilor respiratorii

Nu știu cum sunteți voi, dar eu sunt o persoană care cunoaște ce înseamnă o alergie zdravănă. Primele manifestări au debutat când aveam vreo 7-8 ani. Pe atunci, mama mea observase că mi se îngreuna respirația și strănutam întruna când mergeam la bunica la țară și puneam capul pe perna cu puf de gâscă. M-a dus la alergolog, iar diagnosticul era cel bănuit: rinită alergică

arhivă personală

De atunci, am urmat diverse scheme de tratament, la un moment dat ajunsesem să iau zilnic două tipuri diferite de pastile și un spray nazal, de cele mai multe ori, cu rezultat nesatisfăcător. Experiența mea cu afecțiunile respiratorii este, așadar, vastă, variabilă, în funcție de anotimp.

Primăvara

Pe când lumea se bucură de flori, soare, de adierea răcoroasă și tot tacâmul primăvăratic, eu strănut fără oprire. Adesea încerc să nu mă împiedic în drumul limpede din cauza ochilor care prezintă debit dunărean din cauza mâncărimilo. Drept urmare și nasul curge, iar placa aceasta se menține întreaga zi. În această perioadă, am alergii mai ales la polen, în special la polenul viței-de-vie.

Vara

Ai zice că florile cauzatoare de alergii sunt trecute și natura se concentrează asupra fructelor sau semințelor. Dar unele plante sunt mai leneșe. Vorbesc, desigur, despre graminee. Medicul alergolog mi-a spus că polenul gramileelor poate fi purtat de vânt și o sută de kilometri, așadar, simptomele de alergie revin și pe timpul verii. Parcă nu sunt atât de incisive ca în timpul primăverii, dar rămân suficient de nesuferite cât să-mi strice ziua.

Toamna

După câteva săptămâni bune de liniște și pace, apele se agită din nou spre începutul toamnei când, la început de septembrie apare ea, doar ea, planta cu rezonanțe mitologice, hrana zeilor, o pacoste care crește necontrolat, deși există cadru legal pentru combaterea ei și plan de amendă pentru cei care nu o stârpesc din bătătură. Ați ghicit, vorbesc despre ambrozie. Apoi, când frunzele încep să se usuce și să cadă din copaci, experimentez noi senzații. O fi praf, o fi vreun mucegai rezultat în urma putrezirii frunzelor, habar nu am, dar simt mâncărimi în cerul gurii, strănut, îmi curge nasul. Meniu complet, ce mai!

Iarna

Alergiile parcă migrează în țările calde. Am episoade rare și trecătoare, și asta doar dacă se întâmplă să mă aflu într-o încăpere cu prea mult praf. Dar ce credeați, că scap așa ușor? Doamna Alergie mă „închiriază” unor prietene la fel de nesuferite ca ea: gripa, răceala, sinuzita. Ba își aduc și prietenii scandalagii: frisoanele, febra și tusea. Când se-adună și se prind în horă, iese cu scântei, cu antibiotice, ceaiuri, tincturi, de nu mai știu cum să scap de ele. Și, când vremea se mai dezmorțește, nesuferiții pleacă. Dar... Doamna Alergie se întoarce acasă, acolo unde-i place să-și facă de cap: să mă facă să strănut de zeci de ori, să mă gâdile în gât, să distrugă orice zi în care își face apariția. Și o luăm de la capăt...

Și totuși... poți să scapi de alergii și de problemele respiratorii?

Răspunsul este... DA!

Cum să scapi de alergii în trei pași simpli:

1. Află la ce ești alergic!

Mi-am făcut o analiză din sânge pentru a depista elementele la care sunt alergică. Valorile rezultate sunt notate de la 1 la 5, unde 1 înseamnă că există un foarte mic risc de alergie la agentul respectiv, iar 5 se traduce ca un fel de risc extrem, ține-te cât mai departe de cutare lucru și fugi ca michiduță de tămâie când îți apare în cale. Primesc rezultatul și îl parcurg cu o curiozitate copilărească: Ambrozie... 2. Graminee... 3. Praf de casă... 4. Un singur rezultat este cotat cu 5, nivelul maxim, se presupune că, atunci când întâlnesc o asemenea chestie, trebuie să îmi pun zece măști, să păstrez 100 de metri distanță, să-mi fac trei cruci și să scuip în sân până dispare. Conform rezultatului analizei, de bestia asta trebuie să mă feresc cel mai tare:

arhivă personală

Cum??? Nu-i posibil! Pot fi alergică la papagali, la câini, la oameni, la întrebările agasante, dar nu la pisici! Sigur ați încurcat proba mea cu cea a unei persoane care urăște pisicile, hai să repetăm analiza referitoare la peiteliile de pisică! Nu se poate să fiu alergică taman la ghemotoacele astea pufoase pe care le smotocesc de câte ori am ocazia!

2. Începe un tratament de desensibilizare!

Medicii alergologi recomandă tratamentul de imunizare pentru a scăpa definitiv de problema alergiilor, dar procesul e îndelungat, deoarece presupune injectarea controlată de elemente la care corpul tău dezvoltă alergii, cu scopul de a crea anticorpi și imunitate la acel factor. Personal, (încă) nu mi-am făcut curaj pentru un pas atât de mare, mai ales pentru că, ultimul medic alergolog care m-a consultat mi-a vorbit despre beneficiile terapiilor complementare, mai ales cele pe bază de sare.

3. Remediile naturale reduc semnificativ episoadele de rinită alergică și, ca bonus, susțin sistemul imunitar

Dacă și tu te confrunți cu coșmarurile numite alergii, ciupește-te, ca să te trezești din visul urât! Și alergiile au un final, atâta timp cât înveți să le ții în frâu. Acest lucru este posibil nu doar cu tratament alopat, de mare ajutor fiind și terapiile complementare. Afecțiunea nu dispare, dar simptomele supărătoare sunt considerabil atenuate. Aceste terapii naturale alungă manifestările nesuferite și te lasă să te bucuri de florile de primăvară, de fotografiile în lanul de grâu, de covorul de frunze colorate și de fulgii argintii care se cern pe pământul înghețat. Terapia salină a funcționat în cazul meu.

Unde te poți bucura de beneficiile terapiei cu sare?

1. La mare
arhivă personală
Aerosolii marini sunt excelenți pentru tratarea unui spectru larg de afecțiuni respiratorii. E nevoie de expuneri de cel puțin 10-14 zile, la răsărit și la apus, când puterea aerosolilor este mai mare. Plimbându-te pe malul mării în timp ce-i admiri oglinda învălurită faci un bine enorm sănătății tale.

2. La salină
arhivă personală
Fie că alegi salina naturală sau cea artificială, special amenajată în încăperi cu pereții îmbrăcați cu blocuri de sare, câteva ore petrecute zilnic, timp de 7-10 zile, își vor face efectul benefic pe care îl doreai.

3. Acasă
Nu-i nevoie să renunți la dulapul din dormitor și să amplasezi niște blocuri de sare în locul lui sau să înlocuiești tapetul cu cristale de sare. Nici măcar să-ți aduci ca suvenir o cisternă cu apă de mare pe care s-o pulverizezi prin casă, încercând cu disperare să imiți puterea aerosolilor. Nu atâta timp cât există aparatele Salin.

Salin

Aparatele SALIN sunt unice în tratarea și prevenirea afecțiunilor respiratorii, chiar la tine acasă

Sarea este o substanță esențială vieții, folclorul ne vorbește despre sarea în bucate, iar medicina tradițională ne arată practic despre sarea în sănătate, deoarece acest element poate fi utilizat ca remediu pentru tratarea diferitelor afecțiuni. Produsele SALIN sunt bazate pe ideea tratamentelor în minele de sare, cunoscute și folosite la noi în țară din cele mai vechi timpuri. Ele utilizează un procedeu de inovator în tratarea complexă a aerului și anume trecerea forțată a aerului printr-un bloc filtrant cu granule de săruri, în principal clorura de sodiu.

Iată o listă cu efectele benefice obținute cu aparatele purificatoare de aer SALIN:

mărirea rezistenței la răceli;
are acțiune generală desensibilizantă în probleme alergice;
este de mare ajutor în afecțiuni respiratorii precum rinite, sinuzite și laringite;
se observă rezultate favorabile în astm bronșic, bronșite astmatiforme, bronșite, bronșectazii, silicoze, recuperări în TBC și mucoviscidoză;
asigură un somn liniștit, odihnitor și stare de confort psihic pe timpul zilei;
rezolvă problema sforăitului;
reduce problemele respiratorii ale fumătorilor;
este un ajutor natural în renunțarea mai ușoară la fumat;
menține o calitate deosebită a aerului, care devine proaspăt și plăcut respirației, cu asigurarea unui ambient interior placut.

Dacă te-am convins de beneficiile terapiei saline, îți prezint și TOP 3 saline unde îți poți trata afecțiunile respiratorii:

🥉Locul 3... Salina Turda

Modernă, cu un aer desprins din filmele science fiction, salina atrage turiștii ca un magnet. 
arhivă personală
🥈Locul 2, Salina Praid

Este una dintre cele mai vizitate saline din țară, fiind iubită de turiștii de toate vârstele pentru spațiul de joacă generos, pentru capelă, un loc de reculegere inedit și multe alte atracții.
arhivă personală

🥇Locul 1... SALINacasă... cu aparatele SALIN
Salin

Un aparat Salin acasă este cea mai confortabilă modalitate de a te bucura de toate beneficiile terapiei saline în liniștea propriului cămin, departe de aglomerație, fără să fii nevoit să parcurgi un drum lung și obositor, la care, în această perioadă, se adaugă și stresul respectării unor măsuri restrictive. Aparatul Salin Plus folosește sare gemă neiodată de la Slănic Prahova, o destinație râvnită de mult timp, dar pentru cineva care locuiește în Oradea, e puțin cam departe. Faptul că acest aparat folosește sare dintr-o salină atât de recomandată curei cu aerosoli, inclusiv medicul curant vorbindu-mi despre beneficiile aerosolilor de aici, este un alt mare avantaj pentru cei care locuiesc în celălalt capăt de țară. Aparatul asigură tratarea aerului pentru un volum de până la 150m³ (aproximativ 50 mp), ceea ce îl face ideal pentru încăperile spațioase. O altă facilitate a acestui model este posibilitatea de a regla după bunul plac debitul de aer prin intermediul unui potențiometru. Stau mărturii articole și păreri care atestă beneficiile acestor aparate. Pagina Facebook vine ca o completare pentru cei care își doresc să fie mai informați cu privire la beneficiile acestor aparate și să rămână la curent cu noutățile legate de terapia salină.

Niciodată n-a fost mai ușor să te bucuri de beneficiile salinei și să respiri ușor. Pentru că, dacă afecțiunile respiratorii nu merg la salină, vine SALIN la afecțiunile respiratorii!

Articol scris pentru SuperBlog 2020, proba 7

Comentarii

Voi citiți...