Meșterul Manole se mută la casă!

Într-un bloc de locuințe cu 9 etaje amplasat pe strada Constructorilor nr. 10, trăiește o familie trecută de prima tinerețe. De fapt, amândoi, atât soțul, cât și soția se apropiau de pensionare și toată viața au avut un vis comun: să-și trăiască bătrânețea într-o casă modestă, dar care să corespundă nevoilor lor, să se bucure de razele calde ale soarelui în curte și să crească roșii, ceapă și zarzavaturi în propria grădină. Acesta era marele vis al lui Manole și al Anei. Dar să-i cunoaștem mai bine. Cumva parcă predestinat, Manole era...zidar. A muncit în domeniul construcțiilor o viață întreagă și visa ca ultimul proiect, înainte de pensionare, să fie finalizarea propriei case. Ana era o femeie blândă care, în timpul liber, croșeta tot felul de hăinuțe pentru nepoți și, de curând, și-a găsit o nouă pasiune: navigatul pe internet de pe smartphone. Ana găsea orice informație voia: o rețetă nouă de cornulețe cu nucă, sfaturi pentru păstrarea murăturilor peste iarnă, noutăți din showbiz și viața politică. Copiii erau mari, aveau la rândul lor copii, iar cu ei mai locuia doar Miți, o pisică afectuoasă pe care o salvaseră de pe stradă.

Într-o zi de marți, în unul din cele trei ceasuri rele, Manole sosește acasă. Era încruntat și ochii lui transmiteau o mare îngrijorare.

Manole: Nevastă, se surpă casa...

Ana scăpase ghemul de mohair pe jos, alături de andrelele care tricotau o vestă de iarnă pentru Miți. Ochii ei se umplură de deznădejde. Era atât de nerăbdătoare să locuiască iarăși la casă, doar copilărise la țară, s-a bucurat de o curte imensă, până când regimul a impus mutarea părinților ei la oraș, unde  aceștia munceau. Au primit în foarte scurt timp un apartament, iar copilăria ei veselă de pe ultițele satului plin de chiote și râsete s-a întrerupt bursc. De atunci își promisese că, mai devreme sau mai târziu, va lăsa apartamentul pentru casă.

Manole: Ceva nu e în regulă, nu îmi dau seama ce! O viață întreagă am ridicat case și trebuia să se întâmple o asemenea nenorocire tocmai acum! Am colindat zeci de depozite și magazine în căutarea materialelor de calitate, am investit sume consistente, am spus că nu mă uit câți bani scot din buzunar când e vorba de calitate. Și... uite...

Ana: Ei bine, poate ai greșit pe undeva...

Manole: Nici vorbă, poate că nu mai am puterea din tinerețe, dar sunt stăpân pe munca mea!

Ana: Atunci, poate că e de vină ziua, e marți, sunt trei ceasuri rele, poate ți-a tăiat calea o pisică neagră sau poate...

Manole: Femeie, taci, că te zidesc! Voi finaliza construcția acestei case, chiar de va fi să caut răspunsuri pe internet! Și nicio pisică neagră nu-mi va sta în cale!

Manole a tăcut tot restul zilei. La cină fusese și mai tăcut, mai îngândurat decât fusese vreodată în viața lui. Ziua următoare, Manole apăru cu o față trasă, încrustată cu ochii nedormiți de tumultul atâtor gânduri. Cafeaua era prea amară, untul i se păru prea tare, gemul, prea dulce, Ana... prea vorbăreață.

Ana: Manole, Manole, eu am ținut minte ce ai zis ieri și... și... nu te supăra, ia uite ce am găsit! (îi întinde telefonul, iar Manole parcurge la început parcă absent, apoi cu mare interes rândurile de mai jos)

Vindem-Ieftin.ro este Casa de Comenzi de care ai nevoie atunci când alegi să comanzi materiale de construcții la cele mai avantajoase prețuri. În loc să cutreieri depozitele fizice aglomerate, cumperi toate cele necesare dintr-un singur loc, comandând de la producători renumiți din România. Așadar, „ieftin” din Vindem-Ieftin.ro nu înseamnă de proastă calitate, ci mai puțini intermediari, ceea ce se traduce prin absența costurilor de depozitare, manipulare, logistică sau alte cheltuieli suplimentare, care sunt suportate de către clientul final când alegi să achiziționezi din depozitele fizice.

Manole observă că poate trimite o solicitare direct pe site-ul Vindem-Ieftin.ro sau poate apela numărul unuia dintre consultanții noștri, prezentați în pagina de contact. Apoi, urmează să fie preluat de către un consultant, ca să discute telefonic toate detaliile. Consultantul verifică și calculează stocul în fabrică, apoi revine cu oferta de preț personalizată și informații legate de transport. Ideea îi surâde, totul pare ușor, iar recenziile lăsate de clienții anteriori îi sporesc sentimentul de încredere.

Cu o nouă speranță la orizont, Manole iese la o bere. Nu apucă să soarbă o gură din aurul amărui, că se trezește cu o mână pe umăr și o voce gravă care îi spune pe nume. Era un vechi coleg de muncă, deja pensionat, care se mutase recent în casa moștenită în tinerețe de la părinți și renovată integral de el, cu materiale luate de pe internet, chiar de pe Vindem-Ieftin.ro. Asta este! Manole și-a dat seama că materialele de construcții sunt ca fructele. Sunt excelente când sunt proaspete și produse recent, dar se strică atunci când le ții timp îndelungat în condiții improprii, în depozite. Manole se întoarce repede acasă bucuros că nu e necesar să repete procesul de zidire a Anei pentru a finaliza casa, cum făcuse Manole din baladă, și începe să scotocească în depozitul virtual.

Ziua următoare, Manole și comandă cărămida necesară. Totul decurge conform calculelor. Comanda ajunge la timp, marfa este calitativă. Nimic nu se mai surpă, lucrările avansează tot mai repede. Când să comande a doua oară, ce-i văzură ochișorii?
sursă foto: vindem-ieftin.ro


Prin grupul privat VIP, clienții interesați de materiale de construcții din minimum trei sau cinci categorii diferite vor putea comunica oricând au nevoie de informații cu consultanții Vindem-Ieftin și vor primi suport dedicat pe toată durata procesului de ofertare, precum și condiții speciale de livrare. De grup VIP beneficiază clienții care au cumpărat o singură dată și doresc să achiziționeze produse din cel puțin cinci categorii din portofoliul Vindem-Ieftin sau clienții care au cumpărat de minimum două ori și doresc să achiziționeze produse din cel puțin trei categorii disponibile la Casa de Comenzi.

Avantajele sunt nenumărate:

  • Consultanță de specialitate prioritară cu privire la lista de materiale 
  • Răspuns rapid adaptat nevoilor identificate
  • Centralizarea informațiilor într-un singur loc
  • Clientul economisește timp
  • Condiții speciale cu privire la pachetul de produse și livrare
  • Status livrare în timp real 
Dar Manole nu excela la capitolul tehnologie, așa că apelează la Ana. Și au început să întocmească împreună lista materialelor, apoi au cerut opțiunea grupului VIP. Nu doar că au economisit timp, ci l-au și petrecut împreună, fapt ce i-a unit și mai mult în visul de a se vedea în căsuța lor mult dorită. 

Cum Manole comanda a doua oară, trebuia să aleagă produse din cinci categorii pentru a beneficia de grupul VIP. Și au ales:

ferestre PVC
polistiren
tencuială decorativă 
...

Și mai ce?

Ana: Manole, hai să comandăm și faianță pentru bucătărie. Ca să nu fim prea solicitați când o fi să ne mutăm. Am mai vorbit noi despre asta, să terminăm prima dată bucătăria, baia și o cameră, restul le facem noi pe urmă. Doar să ne putem muta cât mai repede, la primăvară să ne putem muta ca să punem grădina!

faianță 

sursă foto: prelucrare personală
Grupul a fost creat, iar Manole s-a bucurat de asistența necesară, încă de la început. Orice nelămurire a avut, a trimis un mesaj pe grupul dedicat și a fost îndrumat de către consultanții Vindem-Ieftin.ro din cele cinci divizii. Într-o zi, am tras cu ochiul la prima sa solicitare de pe grup.

Concluzia? Chiar dacă ai impresia că ai citit o poveste, fiecare dintre noi ne putem regăsi în pielea celor două personaje. În fiecare dintre noi există un meșter Manole. Suntem gata să depunem toate eforturile necesare, să comitem sacrificii pentru a ne vedea visul îndeplinit: o casă cu grădină și o curte plină de flori, departe de vuietul citadin, după o viață petrecută într-un apartament. Meșterul Manole sunt eu, poți fi tu sau cel mai bun prieten al tău, iar Ana simbolizează omul care se documentează temeinic înainte de a lua o decizie importantă. Fiecare dintre noi pornim pe acest drum făcându-ne griji, irosind timp poate timp prin depozite, în căutarea unor oferte, când rezolvarea este atât de la îndemână. De asemenea, poate că ai zâmbit, ai râs cu poftă sau poate că ți s-a părut o poveste prea lungă, dar sunt sigură că ai învățat cel puțin trei lucruri despre cum să faci cele mai bune alegeri atunci când vei schimba apartamentul cu casa mult visată.

👍 Să nu ai rețineri în a căuta materialele de construcții pe internet!
👍 Prioritizează finalizarea încăperilor, dacă vrei să te muți cât mai repede de la apartament la casă!
👍 Fidelitatea este recompensată de Vindem-Ieftin.ro!

👎 Poate că găina bătrână face ciorba bună, dar materialele de construcții vechi, nu fac o casă bună, trainică. 

Articol scris pentru SuperBlog 2020, proba 4

Comentarii

Voi citiți...