Zestrea din plic - zece articole de îmbrăcăminte pentru o garderobă de nota zece

      În anul 2038, tânăra L. se pregătește să facă primii pași în carieră. Într-o zi, scotocind după diverse documente vechi, care încă mai existau în format fizic, deși de mai bine de zece ani hârtia a fost înlocuită în totalitate de formatul electronic, găsește un plic vechi pe care era notat „3.X.2018”. Îl deschide curioasă și citește:
   
                 Draga mea L.,

     Dacă ai ajuns să deschizi această scrisoare, înseamnă că ai ajuns la vârsta la care vei purcede pe propria ta cale, căci fiecare ne rânduim viața după cum dorim și pornim pe drumul ales. Vei întâlni poteci poleite cu aur, vei fi nevoită să alegi rute ocolitoare, va trebui să te oprești la bariere pe care tu însăți, cu forța înțelepciunii tale va trebui să le ridici, dar indiferent de ce se va întâmpla, rămâi demnă, onestă și curajoasă, tu ai puterea să îți atingi țelul. Virtuțile-ți vor fi armele: inteligența, sinceritatea și altruismul te vor ajuta, dar mai ai nevoie de o armă secretă ce va impresiona într-un mod plăcut pe oricine și vei putea lăsa, astfel, în urma ta o imagine fidelă a ceea ce ești cu adevărat. Vei avea nevoie de un dulap plin de... muniție! Unde prin „muniție” înțelegem hainele pe care alegem să le purtăm și ne reprezintă. Dar atenție! O garderobă nepotrivită se poate transforma ușor într-o bombă cu ceas ce te poate distruge. 
      De când eram mici învățam, involuntar, despre dress code: în povești, prinții și prințesele aveau întotdeauna veșminte clasice și pline de eleganță. Cum ar fi ca azi s-o reprezentăm pe Scufița Roșie purtând o șapcă Nike sau pe Cenușăreasa ca în loc de condurul de cleștar să-și piardă papucul cu blană? Ori prințul ce a readus-o la viață pe Frumoasa Adormită purta pantaloni cu glezna la vedere? Ajungem la concluzia că anumite piese vestimentare nu se vor demoda usor, și e bine să avem o bază creată din astfel de articole clasice, la care să adăugăm elemente moderne, în tendințe. De aceea îți propun zece piese ce vor avea un impact pozitiv oricând, oriunde și care să-ți sporească încrederea în tine, construindu-ți o imagine desăvârșită, ca ziua ta să aibă un final fericit:

1. Cu o cămașă albă nu vei da greș niciodată, o poți purta la un interviu, la job sau chiar și la o petrecere dacă o accesorizezi cu un colier statement, de exemplu. Cămașa îți va oferi o imagine curată, emanând simplitate și eleganță alături de accesoriile alese.

2. Nu poate lipsi o fustă neagră care să completeze cămașa amintită mai sus. Alege o fustă creion, cu talie înaltă, va crea o siluetă frumoasă, învăluită în eleganță. Merge mână în mână cu cămașa albă și se pretează la o mulțime de evenimente și ocazii.
sursă foto: www.wikihow.com
3. Afară plouă cu găleata, n-ai dormit bine azi noapte și trebuie să mergi la serviciu? Alături de cafea, servește o pereche de jeans. Comozi și de efect, te scapă de întrebările adesea retorice de tipul „Eu cu ce mă îmbrac azi?”, deoarece poți crea o infinitate de ținute.
sursă foto: arhiva personală
4. Rochia neagră, deși pare un clișeu, nu trebuie să lipsească din garderoba femeilor. Trebuie să mergi la o petrecere? Accesorizeaz-o cu pantofi și geantă în culori vesele, jucăușe sau metalice și vei străluci. A murit vecina de la 5 și vrei să îi fii alături familiei? Cu o pereche de balerini negri ai bifat-o și pe asta. Adevărul este că, dacă ar exista un dicționar al modei, la „rochie elegantă” ar apărea definiția „micuța rochie neagră”.
sursă foto: www.justatinabit.com
5. Trecem de capitolul „Simplu și elegant” și trecem în listă o piesă veselă, feminină și mereu la modă: rochia cu imprimeu floral. Îți va fi cea mai bună prietenă pe timp de vară, se asortează perfect cu razele calde ale soarelui, cu adierea ce se-mpletește cu părul tău, cu natura ce emană viață prin fiecare frunză, prin fiecare picur de ploaie.
sursă foto: www.answear.ro
6. După vară, vine toamna și vei avea nevoie de ceva ce să-ți țină de cald. Nu te poticni în confortul și banalitatea unei geci sport, alege un pardesiu, un trenci. Se pretează la o largă varietate de ocazii, căci e suficient de elegant pentru o zi la birou, dar e minunat și pentru o ieșire cu prietenii, când îți permiți să te joci cu ceea ce pui pe tine.
sursă foto: www.answear.ro
7. „Dă-i unei femei pantofii potriviți și va cuceri lumea” spunea Marilyn Monroe. Eu cred că se referea la o pereche de pantofi stiletto, din piele nude. Sunt alegerea perfectă pentru acele zile când te simți hotărâtă să-ți urmezi cele mai îndrăznețe idealuri, indiferent de ceea ce alegi să îmbraci, căci se pot purta în o infinitate de combinații.
sursă foto: www.pinterest.ca
8. Pentru zilele în care ești gata să cucerești lumea chiar și de la 1,60 m, am două cuvinte: New Balance, pantofi comozi și cu personalitate. Te vor ajuta să ajungi pe culmi, iar la finalul zilei vei putea savura în tihnă un pahar de vin roșu, fără să te plângi de dureri de picioare și vei avea toate activitățile din agendă bifate.
sursă foto: www.answear.ro
9. O eșarfă. Dar nu orice eșarfă. Alege una animal print. Leopard. Scoate din anonimat o banală bluză neagră din bumbac, o cămașă albă purtate cu jeans. Doar să nu o porți alături de o altă piesă cu imprimeu similar, doar știi cum sunt felinele, se vor bate pentru teritoriu, iar tu vei fi câmpul lor de luptă. Imaginea ta va ieși cam șifonată... Miau!
sursă foto: www.pinterest.com
10. Ce nu trebuie să uităm? Geanta. Asigură-te că ai în garderobă o geantă potrivită ca mărime, cu ținută, capabilă să ofere acel gram de veselie și culoare unei ținute de zi cu zi. Mizează pe roșu. Pune în ea cele trebuincioase, nu uita cheile, telefonul și rujul preferat, iar ziua ta poate să înceapă de îndată ce ieși pe ușă.
sursă foto: www.answear.ro

       Primește sfaturile pe care cu mare drag ți le oferă o bunică ce și-ar fi dorit nespus de mult să-și cunoască și să-și îndrume nepoata. Sunt singură că timpul nu va trece peste aceste piese vestimentare și ele vor dăinui în garderoba doamnelor și domnișoarelor vreme îndelungată. 

Articol scris pentru SuperBlog 2018

Comentarii

Voi citiți...