Șapte ținute cu parfum de toamnă, o singură pereche de blugi

arhivă personală
arhivă personală
Prolog:

Un duh de lume neștiut s-a cuibărit în șifonier
Și, fără să îmi dea de veste, a luat toți blugii mei cu el.
Dar a făcut pagubă, nu glumă,
C-a rămas în tot dulapul o singură pereche
          Pentru o întreagă săptămână!


Blugii de damă se numără printre cele mai populare articole de îmbrăcăminte, sunt foarte versatili și pot fi purtați într-o infinitate de combinații, ceea ce explică popularitatea lor, iar când ești profesor, acești pantaloni magici sunt alegerea ideală de zi cu zi. Dar e posibil să construiești ținute pentru o întreagă săptămână cu aceeași pereche de blugi? Când ești profesor de literatură să găsești simboluri și semnificații în orice te înconjoară, oare mai poți găsi povești în ținutele create în jurul unui element comun? Iată poveștile din spatele celor șapte ținute cu parfum de toamnă:

LUNI: Acea zi când nici iarba nu crește...
Prima zi din săptămână, acea zi cruntă în care ne luptăm cu noi înșine pentru a ne redobândi ritmul interior pierdut peste weekend... Se spune că în zilele de luni nici iarba nu crește, de aceea am ales o ținută lejeră compusă din blugii mei preferați, un pulover călduros pentru că încep serviciul de dimineață, dar pe care am avut grijă să îl salvez din ghearele lui Bau-Bau-Banal atașându-i o broșă de dimensiuni generoase, ce îmbină stilul vintage al cameei cu cel dulce, feminin și jucăuș al dantelei. Broșa pare a fi o crizantemă stingheră într-o mare de frunze uscate, puloverul. Aerul rece al dimineților tomnatice impune un trenci, eu am ales unul negru pentru că se asortează cu geanta neagră și cu pantofii care completează întreaga ținută. Și pentru că e luni, iar luni nici iarba nu crește (cu atât mai puțin, toamna)!
arhivă personală

MARȚI: Perlele, sufletul brumei
Acesta este exemplul de ținută pe care aș aborda-o pentru serviciu zi de zi, toamnă de toamnă și nu m-aș sătura de ea! Îmi plac cămășile lejere, confortabile, în nuanțe pastelate pentru că sunt foarte versatile și se pot accesoriza ușor, iar vesta din blană artificială ce imită leopardul - veți vedea că e unul din imprimeurile mele preferate, mai ales pentru sezonul rece - nu doar că îmi ține de cald, ci și inspiră acea senzație de căldură cromatică specifică toamnei. Tonurile pământii ale vestei se contopesc cu peisajul, urmând „să înghită” culoarea, petalele rozalii ale ultimilor trandafiri care refuză să capituleze în fața perlelor de brumă ce se așază nemilos pe armura lor de catifelată.
Am completat ținuta cu botine negre călduroase și cu aceeași geantă neagră încăpătoare, iar cireașa de pe tort: un colier statement din perle de diferite dimensiuni.
arhivă personală

MIERCURI: Din nou școlăriță (?)
Uneori, mi-e dor de ghiozdanele pe care le purtam cât eram elevă. Erau atât de încăpătoare! De ce ar purta un cadru didactic ghiozdane/rucsacuri? Pentru că sunt atât de încăpătoare! Și e nevoie de mult spațiu, deoarece astăzi dau test la clasa a V-a și trebuie să aduc lucrările la corectat acasă. Testul elevilor mei explică și absența tocurilor. Știați că ritmicitatea zgomotului pe care îl produce încălțămintea cu toc distrage atenția elevilor și le diminuează capacitatea de concentrare? Nu e nicio problemă! Pe ANSWEAR se găsește încălțăminte de damă pentru orice ocazie, pentru orice ținută. 
Pentru a le induce o stare de optimism și încredere în forțele proprii micilor mei învățăcei, am ales să port nuanțe de albastru - blugii și cămașa - ce amintesc de cerul senin al toamnei târzii, iar sacoul bej aduce a nuanțele apusului ce îmbracă norii în zilele tot mai scurte. Iar acum, cărți, caiete, închise! Începe testul!
arhivă personală

JOI: E vremea pentru treburi serioase!
Mi-a plăcut întotdeauna stilul office, mă atrăgea seriozitatea pe care o emana, probabil uniforma din liceu - care presupunea cămașă albă și sacou - și-a pus amprenta asupra stilului meu vestimentar. Pe de altă parte, riscul de a cădea în prăpastia banalului e... XXXL. Încă de pe atunci, învățasem cum să adaug o tușă personală cu ajutorul eșarfelor, dar, în ultimul timp, am descoperit eleganța broșelor (deja cred că e evident, preferatele mele sunt cele tip camee, deoarece sunt și foarte versatile, arată fabulos și pe pulovere, și pe sacouri sau pe un pardesiu, și prinse în piept, dar și la gulerul unei cămăși) pe care nu mă sfiiesc să le scot la lumina blajină a soarelui de toamnă. Apoi, sacourile colorate sunt un must-have la mine în garderobă, indiferent de anotimp, și reprezintă compromisul ideal între croiala protocolară, formală și veselia spiritului tânăr.
Ținuta aici de față, am purtat-o cu ocazia unui moment artistic pe care elevii l-au susținut pentru a celebra sosirea toamnei. Din respect pentru munca depusă în a pregăti poeziile recitate, cântecele și expoziția cu tematică autumnală, am adoptat această ținută ce are la bază aceiași blugi, dar am ales o bluză albă cu buline negre și detalii metalice la gât, plus sacoul lila evocat anterior, căruia i-am atașat o camee. Toate elementele par a îngâna o parte din esența toamnei: bulinele de pe bluză se aseamănă cu stropii grei de ploaie ce sporesc negura care înghite întreaga natură, sacoul mă duce cu gândul la crizantemele din grădina bunicii, iar geanta gri-închis și pantofii bleumarin amintesc de norii grei ce domină cerul în acest anotimp...
arhivă personală

VINERI: La vie en... rouge!
Mi se pare că sinonimul cuvântului „vineri” este „libertate”, și cum „libertate” mă duce cu gândul la Franța, știți voi, „Liberte, egalite...”, pentru această minunată zi de noiembrie, am ales o ținută ce se asortează și fac concurență nuanțelor tomnatice. Spun asta pentru că am alăturat un pulover cu imprimeu leopard unui trenci roșu, combinație care surprinde, în mare, culorile predominante din paleta desăvârșitului pictor, Toamna. Ca totul să fie complet, am adăugat o băscuță roșie pentru a oferi un aer parizian ținutei, acel quelque chose ce lipsește. O pereche de botine negre, o geantă neagră... Rezultatul? O ținută perfectă pentru o vizită la bibliotecă, dar și pentru filmul de diseară. Așadar, la vie est belle!
arhivă personală

SÂMBĂTĂ: Relaxare la superlativ!
În fiecare sâmbătă merg la țară. Aerul curat îmi încarcă bateriile, discuțiile cu bunicul îmi aduc zâmbetul pe buze, iar pisicile abia așteaptă să fie mângâiate. Drept urmare, am ales o ținută numai bună pentru o zi de toamnă: un pulover cu imprimeu în culori neutre, o pereche de bocanci comozi, poate-poate se ivește vreo plimbare în natură, o geantă banală, tip poștaș și o geacă neagră. O alegere perfectă pentru exterior, dar și pentru interior, deoarece îmi propun o ședință de citit în fotoliul de lângă sobă, cu melodia lemnului ce trosnește în văpaia focului pe fundal...
arhivă personală

arhivă personală
DUMINICĂ: Accesoriile fac diferența!

De obicei, cea mai potrivită piesă vestimentară pentru o zi liniștită de duminică e o pijama comodă, călduroasă. Se asortează cu atâtea lucruri! Se potrivește de minune cu o carte minunată, cu o ceașcă mare de ciocolată caldă, cu o porție generoasă de mere coapte savurate privind un film bun. O pot asorta chiar și cu o păturică pufoasă și călduroasă... O pot purta într-o infinitate de combinații și ocazii. Dar nu și azi!
E ultima zi de ținute care pornesc de la blugii preferați și e și ziua în care am bilete la teatru, la piesa „Leonce și Lena”.
Cu această ocazie, aleg tot confortul pe care mi-l asigură acești blugi, căci piesa este o adaptare nonconformistă, hippie, a unei povești de dragoste. Așadar, de dragul Flower Power, port o pereche de blugi care, prin culoare și textură, mă duce cu gândul la acea epocă. Pentru că teatrul cere o anumită conduită vestimentară, mai formală, am ales să port o bluză neagră din voal pe care am accesorizat-o cu o broșă la baza gâtului și un sacou bej. Adăugăm o pereche de pantofi și o geantă din lac negru, o pereche de cercei tip camee și putem pleca la teatru!
arhivă personală


answear.ro
answear.ro
Epilog:

Și până spiridușul mi-o aduce blugii înapoi
Nu mă panichez: de pe ANSWEAR.ro îmi iau alții noi!






Articol scris pentru SuperBlog 2018

Comentarii

Voi citiți...