Punguța cu 30% x 2 bani

Știți voi, a fost odată că niciodată, un cocoș și un moșneag, o găină și o babă. Baba, zgârcită tare, nu împarte cu moșul ouăle pe care găina le depune, în chip miraculos, fără număr. Adică, tot câte două zilnic. Moșneagul poftește la o omletă pe cinste, dar cocoșul lui e lipsit de darul depunerii de ouă. Iar baba zice că face economii și cănu îi poate da din ouăle găinii sale. Pofticios tare, moșneagul ascultă de babă, care susține că abundența ouălor este garantată de bătaia ruptă din rai și decide să aplice acest tratament specializat în producția intensivă de ouă pe cocoșul nărăvaș, care nu voia să facă măcar un ou. Enervat la culme că terapia aplicată cocoșului nu are efectul scontat, bătrânul îl alungă de acasă. Și așa plecă la drum cocoșul nostru... 

Trist, copleșit de griji, măcinat de gândul unde va înnopta și cum va supraviețui fără grăunțe, departe de pușculița lui, unde și-a strâns agoniseala de o viață, iată că îi iese în cale o bătrânică ce arăta chip vesel, în ciuda ridurilor adânci care îi brăzdau fața și arătau că, din clepsidra vieții ei, nisipul curge de vreme îndelungată.

-Cocoșul mătușii, nu te speria! Eu sunt Sfânta Vineri, vreau să te ajut. Te-aș lua la mine, dar bojdeuca mea-i departe, desaga din spate e plină, nu poți tu să mergi atâta vreme pe jos prin păduri întunecoase, unde fiarele flămânde abia așteaptă să se înfrupte cu o orătanie rătăcită. Iar în straiță nu mai încapi. Dar ascultă cu băgare de seamă. Pe cărare în jos, cum mergi spre miazăzi, vei găsi o punguță cu doi bani. 
Dinspre miazănoapte, are să vină un boier avar, care va râvni la punguța cu mica avere. Las-o acolo și treci mai departe, căci mare necaz te va prinde de o iei cu tine. De dorul fierbinte al banilor, te vor arunca în fântână, te vor azvârli în cuptoare și în cămări. Iar de câte ori vei scăpa, de atâtea ori te vor prinde și te vor pedepsi mai aspru. Pentru că unii oameni consideră că doar așa se poate economisi: punând ban peste ban, monedă peste monedă într-un săculeț, iar apoi se trezesc că nu mai au valoare, că sunt prădați sau tentați să apeleze la acest fond de rezervă care se economisește greu și se cheltuiește teribil de repede.
Dar dincolo de răscrucea de la piatra de hotar, cum privești spre miazăzi, vei găsi secretul adevăratelor economii: CashClub!

Cocoșul asculta cu atenție, deși ușor contrariat, la sfaturile Sfintei Vineri. Înțelegea ce îi vorbea și, totuși, nu pricepea cu exactitate la ce se referă. Care să fie cheia spre adevărata economie, când moșul, baba și toți cei pe care îi cunoștea puneau economiile la saltea ori la ciorap sau în pușculiță? Sfânta Vineri îi ghici gândurile.

-Bun venit în CashClub, dragul mătușii! 

Și începu apoi să îi explice cum va aduna el bănuți cu ajutorul platformei de cashback.

Cashback este despre bucuria de a cumpăra online, economisind și bani! Astfel, ai acces la prețuri mai bune decât în magazin, iar pentru fiecare tranzacție realizată, în contul tău se strâng doi bani, zece bani. De fapt, ce zic... Între 1 și 30% din prețul produselor și serviciilor achiziționate îți revine ție! Faci cumpărături #farabaniaruncati. Apoi, dragul mătușii, ai parte de mult mai multe beneficii decât dacă ai economisi banii ca până acum:

💰 Platformele de cashback sunt cea mai la îndemână modalitate de a economisi, deoarece îți aduc înapoi în cont o parte din suma pe care o achiți cumpărând online. 
 
💰 Ai acces la ofertele a peste 800 de magazine din țară și din lume, printre care se numără Booking.com, Decathlon, Noriel, Answear, AboutYou, Vivre, Flanco, FashionDays, Aliexpress, Orange, Cărturești, Libris, Hervis și multe altele. 
 
💰 Te ajută să faci cea mai bună alegere prin comparatorul de prețuri integrat în platformă, astfel vei putea consulta cine și unde vinde mai ieftin. 
 
💰 Este cel mai nou program de referral din România, ce are șanse mari să devină un real „prieten virtual” la nivel național pentru milioane de cumpărători în mediul online.  
 
💰 Poți invita prietenii să se înscrie pe platformă și vei câștiga 30 lei atunci când prietenul invitat plasează o comandă validă. 
 
💰Trebuie doar să accesezi „Contul meu” și obții linkul tău personalizat dând click pe „Invită-ți prietenii”. Îl poți trimite în mesaje private sau posta pe rețelele sociale favorite fără restricții. 
 
💰Poți ajuta prietenii să economisească în timp ce economisești și tu.

Apoi, îi spune cocoșului că deja are 30 lei pe card pentru că ea deja este înscrisă pe platformă și, când invită un prieten să se alăture, nu numai ea, dar și prietenul primesc 30 lei. Astfel, poate să înceapă achizițiile și economiile.

După aceea, i-a explicat cum să își creeze contul și să se bucure de toate facilitățile platformei, cu ajutorul extensiei Chrome CashClub, disponibilă pentru browserul Google Chrome instalat pe laptop sau computer.

Dar cum cocoșul nu avea acces la laptop, Sfânta Vineri îi spuse că poate folosi cu încredere aplicația CashClub, disponibilă pentru telefon, indiferent dacă este iOS sau Android, deoarece este disponibilă atât în Apple Store, cât și în Google Play.

Astfel, cocoșul nu s-a mai supus riscurilor prevăzute de Sfânta Vineri, nici n-a mai înghițit cirezi de vite și saci întregi de galbeni, ci reuși să se întoarcă acasă încărcat cu tot felul de produse achiziționate online de la magazinele partenere, dar și cu bani cash, fapt care l-a impresionat teribil pe moșneag, acesta ajungând să îi ceară iertare pentru tratamentul aplicat pe nedrept. Curioasă și hapsână din fire, baba îl întrebă pe moș care este secretul darurilor aduse de cocoș. Și cum între timp se dăduse o lege împotriva violenței animalelor, moșneagul îi spune drept că orătania lui a găsit toate averile hoinărind de unul singur, ghidat de CashClub.

Dorind să obțină și ea măcar jumătate din ce adusese cocoșul, baba își trimite găina în lume. Și nu bine pleacă ea de acasă că, pe buturuga de la marginea cărării ce duce spre pădure găsește punguța cu doi bani. Bucuroasă nevoie mare, găina ia punguța în plisc și fuge într-un suflet acasă. Sfânta Vineri nu ieșise în calea ei, să o avertizeze în privința potențialului pericol, căci era deja departe. Și cum fuge găina noastră mâncând pământul, iată că, dinspre miazănoapte, se apropie o trăsură. În trăsură, un boier și vizitiul său. Văzând găina cu punguța în plisc, boierul îi cere vizitiului să o prindă și să vadă ce duce în punguță. Cercetând conținutul punguței, vizitiul îi spune stăpânului că acolo sunt bani, iar acesta îi ordonă să dea pe mâna lui atât punguța, cât și găina. Ajunși acasă, boierul vârî punguța cu doi bani în buzunar și dădu găina pe mâna servitoarei, cu ordin să pregătească o friptură de găină strașnică pentru masa de prânz.

Morala poveștii: Nu pica în capcana falsei economii, că s-ar putea să te frigi. E momentul să treci la mijloacele moderne de economisire a banilor, încearcă facilitățile unei platforme de cashback!

Surse foto: CashClub și prelucrări personale
Articol scris pentru Spring SuperBlog 2021

Comentarii

Voi citiți...