Cum am știut că trebuie să schimb parchetul din locuința mea

În lume există foarte multe povești, de toate felurile. Există povești de adormit copiii, povești de viață, povești de succes. La ceas de seară, am ales să vă spun o altfel de poveste, una care m-a determinat să fac o schimbare ambientală radicală în casa mea.

A fost odată ca niciodată, într-un turn (sau era un bloc-turn?... Nici nu mai știu...) o prințesă cu picioare reci. Probabil, în copilărie, vreo zmeoaică bătrână, soră cu Muma-Pădurii de frumoasă, ar fi blestemat-o să nu se încălzească la piciorușe în veci, asta din cauză că tatăl ei, împăratul, dăduse ordin să o încalțe pe unica sa fiică în șosete făcute din blana iepurelui care era companionul zgripțuroaicei.

Doar că, atunci când se făcu mare, în loc să meargă pe la baluri și să-și întâlnească făt-frumosul pereche, la fel cum făceau celelalte prințese din împrejurimi, rămânea acasă, luptându-se cu picioarele reci, încercând tot felul de trucuri care să îi încălzească tălpile atinse de furia zmeoaicei. Vraja era ruptă doar dacă picioarele ei se vor încălzi în locul unde făcuse odinioară primii pași cu șosetele confecționate din blana iepurelui.

Și câte n-a încercat prințesa, că să scape din lanțurile vrăjii! Mai întâi, a pus covoare groase pe fiecare centimetru pătrat din casă. Nici bucătăria n-a scăpat „necovorizată”. A întins covoare mari și pufoase de te scufundai în ele ca în apele Dunării. Dar rezultatele întârziau să apară.

Apoi, și-a pus toate speranțele într-o pereche de botoșei confecționați din lână, care erau atât de voluminoși și pufoși, de ziceai că sunt două mioare. „Cu siguranță nu vor da greș!”, își spunea încrezătoare. I-a purtat o zi, i-a purtat două, o lună, dar tot nimic.

Iritată de situație, a recurs la o soluție extremă, doar-doar pardoseala nu i se va mai părea atât de rece. I-a venit ideea să întindă câteva straturi de pături, iar deasupra a pus o dună umplută cu puf de gâscă. Abia mai putea păși și adesea dădea cu capul de lustră, dar eforturile ei au fost, iarăși, în zadar.

Aș minți dacă v-aș spune că știu cum s-a terminat povestea pentru că lipsește ultima pagină, dar presupun că o fi venit vreun făt-frumos care i-a adus niște pantofi fermecați și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți. Ea și pantofii. Dar cum nu știu ce soluție a găsit, vă spun ce aș face eu: 

Mi-aș băga încălzire în pardoseală.

Și aici aș căuta altă poveste. Una cu provocări, cu mutat munții din loc și devoratoare nevăzute de energii. Adică o poveste cu eforturile pe care le implică alegerea parchetului potrivit, cu mutat de mobilă și stresul unei locuințe cu susul în jos. Doar că, așa cum pe vremea prințesei din povestea noastră nu exista încălzire în pardoseală, tot așa lucrurile stau cu totul altfel acum față de ultima renovare. Totul în jurul nostru evoluează, chiar și parchetul. Acum, parchetul are suflet. Iar noi avem Alma Parchet.

Cine e eroul poveștii noastre cu final fericit? 
Alma Parchet este un furnizor de soluții de pardoseli la cheie, asta însemnând că oferă servicii de consultanță, livrare și montaj. Au trecut zece ani de când Alma Parchet s-a înființat pe piața de pardoseli premium, în special din lemn, cu gândul că românii  merită ce e mai bun, mai durabil pentru casele lor.

Alma Parchet, eroul poveștii mele
Primăvara vine la pachet cu renovări și răsturnări de situație. Și cum și pentru mine picioarele reci reprezintă o problemă, încălzirea în pardoseală și un parchet nou, adaptat noilor cerințe sunt esențiale. Alma Parchet intervine în luarea celor mai bune decizii când provocările cele mai mari se ivesc la orizont. Totul în trei pași simpli:

1. Consultanță
Când treci de la parchetul laminat de slabă calitate la parchetul compatibil cu încălzirea în pardoseală este posibil să ai câteva nelămuriri legate de miturile care nu fac altceva decât să adâncească prăpastia invizibilă a stresului.

Se va degrada? Se va încinge parchetul?
Nu și nu, dar trebuie să ții cont de anumiți parametri.

Când alegi parchetul pentru încălzire în pardoseală trebuie să ții cont de rezistența termică. Aceasta este superioară la plăcile de parchet cu grosime mai mare, așadar acesta este unul din aspectele pe care trebuie să le vizezi. 

Un alt aspect important este legat de stabilitatea dimensională. Lemnul este stabil din punct de vedere dimensional atunci când cantitatea de umiditate se situează în jurul valorii de 30%. Astfel, parchetul triplustratificat ocupă primul loc pe podium cu cea mai mare stabilitate dimensională, ceea ce îl face pretabil pentru încălzirea în pardoseală. 

Trebuie să ții cont și de grosimea parchetului potrivit cu încălzirea în pardoseală. Este recomandat ca parchetul ales să aibă grosimea mai mare de 8 mm, ceea ce îi asigură și rezistență sporită la trafic.

Legat de toate aceste aspecte tehnice ori dacă nu reușești să te decizi asupra esenței și nuanței, echipa Alma Parchet îți vine în ajutor pentru ca tu să iei cea mai bună decizie. Stejar sau nuc? 

2. Livrare
În mod tradițional, achiziționarea parchetului reprezintă un provocare serioasă pentru multe persoane.

Cât de eficient este transportul pe cont propriu? 
În ce măsură mă pot baza pe promptitudinea flotei de la magazin?

Păi nu mai bine comanzi și vine curierul direct acasă, fără să te mai coci precum prințesa în căutarea unei metode de a-și încălzi picioarele?

În funcție de stoc, între 3 și 30 de zile lucrătoare parchetul vine la tine, putând opta pentru plata la livrare sau prin transfer bancar.

3. Montaj și finisaje
Era o perioadă când toată lumea căuta meșteri la rubrica mica publicitate din ziare. Ultima dată când am apelat la această variantă a fost undeva prin anul 2004. A trecut ceva timp, dar experiența ne-a rămas întipărită adânc în memorie. Două săptămâni i-a luat meșterului Manole de secol XXI, la începutul mileniului al treilea, să pună faianță și gresie într-o baie de șase metri pătrați. E ușor de imaginat cam cât i-ar fi luat să pună parchetul în toată casa.

Este recomandat să te lași pe mâna unei echipe de profesioniști, deoarece provocările se țin lanț de la început. În primul rând, măsurătorile și evaluarea materialelor necesare nu sunt o joacă de copil. Surplusul de material generează cheltuieli în zadar, iar deficitul îți dă toate planurile peste cap. Ce fac eu? Las oamenii cu experiență să se ocupe de aceste lucruri, cu cel mai înalt profesionalism, minimizând pierderile și calculând cu exactitate suprafața de parchet și stabilirea soluției tehnice, inclusiv numarul accesoriilor necesare - plintă, colțare, elemente de îmbinare și izolații. Apoi, pot cere să îmi calculeze prețul pentru întreaga lucrare, astfel încât voi ști de la bun început cât costă lucrarea de montare parchet la cheie cu tot ce implică ea: materiale, transport, montaj și finisaje.

Iar între timp, cu ajutorul unei agenții de turism, eu mă voi relaxa undeva la malul mării, împăcată cu gândul că acasă toate merg strună.

În loc de „Și-au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”, câteva avantaje:

✅ Personal special instruit, cu experiență în domeniu, care te poate ajuta să alegi parchetul cel mai potrivit pentru locația de care dispui;

✅ Consultanța oferită și sfaturile profesionale sunt gratuite;

✅ Măsurători și calcule pentru necesarul complet de materiale și pierderi minime;

✅ Clienții beneficiză de transport, montaj și finisaje incluse în preț;

✅ Prețurile sunt oneste și reflectă un bun raport calitate – preț al materialelor și al manoperei;

✅ Garanție 2 ani pentru lucrările de montare parchet la cheie.

Sursă foto: Alma Parchet
Articol scris pentru Spring SuperBlog 2021

Comentarii

Voi citiți...