3 bucătării la modă în 2020

Salutare, dragii mei! Anul 2020 va fi unul plin... de renovări. Clasicul zugrăvit, o mobilă nouă și, cum cheltuielile vin la grămadă, am decis că e momentul să schimb câte ceva și la bucătărie, ca imperiul aromelor și al satisfacției gustative să devină un mediu mai prielnic... Astfel, eu, mareșalul suprem al oalelor și tigăilor, voi fi putea să închei și mai des tratative cu acest tărâm de care mulți fug.

Primul pas e mereu cel mai greu: să îți aduni ideile, să cauți surse de inspirație. Îți prezint astăzi trei tipuri de bucătării pe care le poți lua și tu în considerare, dacă redecorezi anul acesta:

1. Bucătăria MINIMALISTĂ
O alegere ideală pentru bucătăriile de mici dimensiuni, deoarece simplitatea și albul conferă luminozitate, dând impresia unui spațiu mai mare. Minimalismul este în tendințe de multă vreme și pare că va ocupa acest loc mult timp de acum înainte, așadar investiția va fi pentru o bună bucată de vreme. Nici bugetul nu ar trebui să reprezinte o problemă, deoarece materialele albe sunt mai avantajoase ca preț. Electrocasnicele pot fi alese într-o versiune mai mică, acest tip de bucătărie fiind potrivit pentru cei care se inițiază în tainele gătitului.

2. Bucătăria SMART
Va fi prima alegere pentru cei care își doresc tot timpul ceva mai mult. Așadar, când nu există limită de buget, poți alege să o dotezi cu:

  • o chiuvetă prevăzută cu sistem de filtare a apei utilizate, pentru ca aceasta să se întoarcă gata purificată în natură;
  • o baterie cu comandă vocală: tu setezi temperatura apei prin comenzi simple;
  • o hotă cu tub de evacuare conectat la un transformator care preschimbă aburul în combustibil pentru aragaz;
  • o mașină de spălat vase cu jet de apă ultrasonic pentru veselă mereu lustruită;
  • o masă extensibilă automatizată, controlabilă prin smartphone: doar așa tu poți găti cina, la capătul aflat în bucătărie, iar soțul și prietenii să bea bere și să se uite la meci la capătul opus al mesei, care se află pe terasă.
Desigur, o astfel de bucătărie se realizează doar pe comandă specială și vei avea de așteptat până prin 2040-2050, când toate scenariile SF vor deveni realitate.

3. Bucătăria FRANKE
Pentru oamenii normali, pragmatici, iubitori de calitate și frumos, care au încredere în valorile elvețiene, există Franke.

Știai că...
... bazele companiei au fost puse în anul 1911, primele chiuvete fiind produse în anul 1925?
... Franke este cel mai mare profucător de chiuvete pentru bucătărie din lume, fiind lider în cercetarea unor materiale și a unor produse pentru bucătărie?
... Franke are o tradiție de 22 de ani pe piața autohtonă?

Cum te ajută Franke să-ti amenajezi bucătăria?
Simplu. Cu Franke poți da frâu liber și celui mai îndrăzneț vis. Lasă-te inspirat, ținând cont de cinci elemente-cheie de care am ținut cont în conceperea bucătăriei ideale:

sursă foto: Franke
  • chiuvetă bucătărie: Asigură-te că are dimensiuni generoase, să fie durabilă, din materiale de calitate, care nu se pătează și nu se deteriorează la primul contact cu o oală mai grea sau cu un cuțit ascuțit. Franke oferă forme și dimensiuni pentru toate gusturile.
  • baterie Franke: Aspectul nu este cel mai important reper! Chiuveta merită acompaniată de o baterie de calitate. Bateriile Franke sunt confecționate din cartușe cu pastile ceramice, care au o rezistență sporită, deci nu te vei trezi cu fântâni arteziene în bucătărie. Astfel, indiferent că alegi o baterie cromată sau ce aspect mat.
  • plită Franke: Adapteaz-o nevoilor tale! Eu voi alege o variantă cu cinci arzătoare, pe gaz, totul pentru preparate delicioase, gătite clasic. Grătarul din fontă e must-have nu doar în acest sezon, deoarece acesta împiedică alunecarea vaselor de pe suprafața de gătit.
  • hotă Franke: Pentru gospodinele care vor să miroase tot a parfum și după ce ies din bucătărie. Secretul unei bucătării curate, fără senzație de îmbâcseală este o hotă capabilă să scoată din încăpere cât mai mult abur. Hota Down Draft este compromisul perfect între aspectul deosebit de elegant, puterea mare de absobție de 420 m3/h și elementul inovator adus bucătăriei prin modalitatea de încastrare.
  • cuptor Franke: cu tehnologie Dynamic Cooking, display TFT, afisaj touch control pentru a asigura o utilizare simplă și intuitivă. Ca să-ți fie mai mare dragul să tot coci pizza, prăjiturile copilăriei sau pur și simplu să experimentezi ideea aia trăsnită care ți-a venit în minte când te-ai întros de la muncă ieri și ți-ai amintit de vinetele care stau în frigider de aproape o săptămână.
Totul frumos îmbrățișat de un mobilier alb imaculat, combinat cu tușe de lemn natur, o lustră suspendată care să împrăștie o lumină caldă când organizez seri de gătit alături de prieteni. Ca decor, cele mai potrivite elemente sunt farfuriile pline de bunătăți, cu toți cei dragi în jurul mesei. Pe cuvânt de blogger!
sursă foto: Franke
Tu ce bucătărie îți dorești?

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2020, proba 1

Comentarii

Voi citiți...