Frumoasa din orașul poluat

A fost odată ca niciodată o frumoasă domniță urbană. Modernă fiind, întregul oraș îi era palat, iar locul de muncă era „odaia” în care-și petrecea mare parte din zi. De dimineață era profesoară la o școală, iar în timpul liber cocheta cu blogging-ul. Treaba mergea strună, căci ambele activități erau parte din ea și tot ce facea, făcea cu drag și spor. Ca orice prințesă, iubea tot ce însemna modă, frumusețe, îngijire. În ceea ce privesțe ținutele ei, considera că locul de muncă solicită decență și eleganță, doar trebuia să fie un model demn de urmat pentru tinerii lăstari pe care îi îndrepta pe cărările binelui și ale cunoașterii. Cu toate acestea, îi plăcea să fie mereu la curent cu noile apariții, nu se știe niciodată, poate întâlnește o fărâmă de inspirație, vreo combinație inedită de texturi sau nuanțe, chiar dacă nu se dădea în vânt după tendințe. 
Tot așa proceda și în ceea ce privește machiajul. Simplu și elegant, eventual de inspirație retro, va fi întotdeauna mai mult decât culorile tari și combinațiile îndrăznețe. Un fond de ten, tuș și mascara la ochi și un ruj nude era combinația pe care miza cel mai adesea. Accentul cade, însă, pe altceva. Era conștientă că, pentru un machiaj impecabil și pentru un aspect fără cusur, ceea ce e cu adevărat important e îngijirea, pregătirea tenului presupunând un veritabil ritual pe care îl urmează seară de seară și dimineață de dimineață. Doar așa va putea fi prezentabilă în fața elevilor ei și a lumii întregi, chiar dacă toată seara a corectat teste și caiete, iar de dimineață și-a răpit o oră de somn ca să scrie un nou articol pe blog. Trei coordonate îi guvernează ritualul de îngrijire:
arhivă personală
1. Ritual de demachiere - moștenire de la mama 
Când vine vorba de demachiere, alege două „domnițe” devenite clasice pe măsuțele de toaletă ale româncelor: Doina, varianta pentru ten gras, cu castraveți, și Lara, loțiune tonifiantă cu aloe vera, i-au devenit și ei prietene, așa cum au fost și pentru mama ei.

2. Răsfăț zilnic pentru tenul gras
Pentru îngrijirea tenului vin în ajutor doi soldăței din trupele speciale Stop Acnee și HyaluronC. Pentru tânăra domniță, cei doi acționează eficient pe câmpuri de bătaie diferite: primul combate sebumul cu care vreo vrăjitoare din altă poveste o fi blestemat-o încă din adolescență, domnița noastră constatând că această cremă îi cade de minune și ca bază pentru fondul de ten, iar al doilea soldat, luptător de soi în linia întâi, anihilează trupele inamice ale ridurilor care încep să își facă apariția după un sfert de veac de viață.

arhivă personală
3. Bogății din adâncul pământului împotriva poluării din oraș 
Cu timpul, și-a dat seama că ceva lipsește din ritualul ei de îngrijire. Parcă tenul îi era tot mai tern, cu semne de oboseală tot mai evidente, asta chiar și când se odihnea suficient. Dar nu își dădea seama ce anume îi făcea rău. Asta până când Zâna Aslavital Mineralactiv i-a deschis ochii: tenul ei era afectat de poluare și avea nevoie urgentă de detoxifiere. În mediul urban, tenul nostru este expus la diverși factori ce distrug tinerețea și frumusețea pielii, sunt inamici nevăzuți care ne pânesc, în timp, devenind principalii responsabili pentru îmbătrânirea prematură a tenului.
Dar cine e zâna cea bună, vă întrebați. E însăși prima gamă românească creată pe baza argilei 100% naturale, provenită din Munții Pădurea Craiului, cu ingrediente active de ultimă generație: Cobiodefender-ul EMR, complexul Ferulan bogat în acid ferulic, care vin în sprijinul tenului nostru în lupta cu factorii nocivi din mediul urban. Spre bucuria ei, având 25 de ani, gama ce conține 15 produse potrivite tenului sensibil i se potrivea și ei. Cu încredere în puterea de absorbție pe care argila extrasă din inima Apusenilor, a început să caute produsele din gama disponibilă în magazinele de brand Gerovital şi Farmec, în magazinul online www.farmec.ro, dar și în hypermarketuri, supermarketuri și magazinele de specialitate din țară. Din acel moment, apa micelară cu argilă și masca detoxifiantă cu cărbune peel off au devenit salvatorii de pe măsuța ei de toaletă. Apa micelară curăță blând tenul dimineața, dar și zona din jurul ochilor, seara. Aceasta absoarbe ca un magnet impuritățile și machiajul, lăsând tenul pregătit pentru aplicarea cremei. Masca detoxifiantă, pe care o folosește săptămânal, a cucerit-o de la prima aplicare, argila și cărbunele făcând o echipă miraculoasă pentru detoxifierea și purificarea tenului ei. Iar proprietățile degresante, antiseptice, bactericide și dezinfectante au sunat ca dedicația unui bard pentru tânăra noastră domniță, căci produsele păreau destinate tenului ei gras sensibilizat de poluarea urbană. 

Beneficiile cosmetice ale ingredientelor active s-au sesizat la scurt timp. Se amuza teribil de fiecare dată când își aplica masca peel off, se credea o vrăjitoare rea sau glumea că e gata să meargă la o petrecere de Halloween și îndepărta cu satisfacție filmul negru, sub care zăceau toate impuritățile. „Ha! V-am venit de hac, monstruleților!”, gândea ea în timp ce tenul ei era remineralizat, luminos și era gata să înfrunte stresul și radicalii liberi, știind că argila și celelalte ingrediente active vor fi acolo în continuare ca să stimuleze procesele de regenerare și să aibă grijă de tenul ei, ca un scut antistres, antioxidant și antiradicalic. Unde mai pui la socoteală că o întreagă gamă aștepta să fie testată pe viitor, când tenul ei va cere și mai multă îngrijire. Atâta timp cât Aslavital Mineralactiv va fi acolo, nu avea de ce să își facă griji.

Astfel, domnița noastră și-a regăsit frumusețea în desăvârșirea naturii. Natura e cea care găzduiește cele mai mărețe rețete pentru frumusețe... Natura știe calea spre frumusețe...


*sursă foto și video: farmec.ro
Articol scris pentru SuperBlog 2018

Comentarii

Voi citiți...