SOS! Baterie epuizată!

Nu cred să existe pe lumea asta o glumă mai savuroasă decât să mă pună cineva în fața unei capote deschise. Cunoștințele mele de mecanică sunt echivalente cu mulțimea vidă, mai ales când vine vorba de pus în practică, doar sunt filologă convinsă până în măduva oaselor. Dacă și mașinile ar fi construite din metafore, simboluri și imagini artistice, cu siguranță aș excela în domeniul auto. Dar cum nu e așa, mă declar depășită de situație.
Într-o dimineață de vineri, pe la ora 10, înainte de a pleca la cursuri, am parte de surpriza vieții: mașina nu pornește! „Bine, măi, Mămăruță, chiar acum te-ai gândit să mă lași? Cum mai merg eu la țară după-masă?”, mi-am zis în sinea mea, pusă fiind în fața coșmarului împlinit. Cum nu de multă vreme Mămăruța a trecut pe la „controlul de rutină”, mai mult ca sigur doar bateria poate fi de vină. Ca niciodată, parcarea era aproape pustie. După vreo zece minute, un vecin, care tocmai pleca la muncă mi-a confirmat bănuiala, dar fiind în întârziere nu m-a putut ajuta. În schimb, mi-a recomandat un service bun, doar că acel atelier era în celălalt capăt al orașului și riscam să nu se poată ocupa în următoarele ore și de mașina mea. Analizez situația: Sisif nu sunt, ca să împing mașina până în service, fie el chiar și cel mai apropiat, Bill Gates nu sunt, ca să dau o sumă frumușică pe transportul cu platforma și nici transferul de energie cu cabluri nu reușește de fiecare dată. Să mă apuc eu să demontez, să schimb, să asamblez la loc? Niciodată! Eu dezasamblez cuvinte, sensuri, nu piese auto. Mă tem că se destramă toată masina, mi-e frică să scot ceva ce nu trebuie, și apoi să văd cum cad roțile, portierele, radiatorul, toate pe rând ca piesele de domino. De aceea, pentru a evita orice scenariu apocaliptic, mi-a plăcut mereu să apelez la specialiști, la persoane care dau dovadă de seriozitate și profesionalism.
Parcarea era în continuare goală. Mă treceau tot felul de idei, mă gândeam cât de norocoși erau „șoferii” secolului trecut, când „încărcarea bateriei” se rezolva rapid, cu un braț de fân sau un bici pe spate. Și asta doar în cazul în care nu mai funcționa „comanda vocală”. Dar până și evoluția tehnică și confortul au un preț.
În mâna dreaptă aveam telefonul, iar în stânga țineam cartea de vizită a mecanicului recomandat de vecinul grăbit. A suna sau a nu suna la service pentru a veni și a-mi ridica mașina? Aceasta era întrebarea! Dacă, totuși, aș da un search pe Goggle mai întâi? Poate mai aflu câte ceva. Am căutat un magazin de baterii auto, în ideea în care pot să-mi fac o opinie despre prețul uneia noi, dar cred că butonul de search s-a transformat pentru un moment într-un duh din lampă, un duh fermecat care era gata să-mi împlinească cea mai mare dorință. Primul rezultat al căutării a fost BateriiAuto.net, care furnizează baterii auto cu montaj la domiciliu. Ce poate fi mai avantajos? Accesez mai întâi rubrica „Cum comand?” și observ că am trei posibilități: pot depune comanda ori telefonic, ori de pe site, ori de pe e-mail. În orice situație, solicitantul va fi contactat de un operator în cel mai scurt timp. Asta sună foarte bine! Apoi, îmi îndrept privirea spre caseta de căutare a modelului potrivit. Selectez producătorul: Opel. Caut modelul în cea de-a doua căsuță: Astra G Saloon. Din a treia căsuță selectez versiunea: 1.8 16 V. În josul ecranului se desfășoară o listă consistentă care conține bateriile potrivite mașinii mele.


În mod cert voi alege tot o baterie auto Varta, și asta pentru că cea care tocmai și-a dat ultima suflare a trecut cu brio de testul rezistenței. Țin minte că, încă din copilărie, părinții mei căutau să cumpere baterii Varta pentru telecomenzi, tot pe Varta funcționau și jucăriile pe care le îndrăgeam cel mai mult, și asta pentru că, în anii 90 erau printre cele mai rezistente baterii de pe piață. Nici bateria auto nu a făcut excepție de la regulă și nu a stricat reputația pe care i-au clădit-o frățiorii mai mici.  


Am plasat comanda direct de pe site și în aproximativ 20 de minute am fost contactată pentru confirmare, urmând ca un inginer cu experiență din cadrul magazinului de acumulatori auto să o livreze și să o monteze... chiar astăzi! Situația neplăcută în care m-am regăsit înainte cu aproximativ o oră s-a rezolvat cum nu se putea mai bine. Pot să merg la facultate, doar că voi lua bicicleta, iar după ce Mămăruța mea își va primi noua „inimioară” voi putea pleca la țară...

*

Deși e abia ora 18, țin în mână o cană mare, plină cu ceai de mentă crescută în propria grădină, relaxându-mă după masa copioasă pe care mi-a pregătit-o cu mult drag bunica. Totul a fost posibil grație serviciilor prestate de echipa BateriiAuto.net, care mi-au întrecut toate așteptările, de la felul în care interacționează cu clientul, până la atenția la cel mai mic detaliu, la garanția oferită. Pentru că doar cu profesionalism și seriozitate poți pune lumea în mișcare în fiecare zi. Iar BateriiAuto.net știe asta.

Articol scris pentru SuperBlog 2015

Comentarii

Voi citiți...