Niciodată nu e prea târziu pentru un buchet de trandafiri

Cu toții știm, mai ales noi, femeile, ce amestec de sentimente ne încearcă atunci când primim un buchet de trandafiri. Radiem toate! Fără nicio tentă de ironie, la soare te poți uita, dar în ochii unei femei care tocmai a primit un buchet de roze, ba! Fie că o asemenea atenție vine din partea persoanei iubite, ori ca gest de mulțumire adus unei mame de către propriul copil, sau pur și simplu în semn de amiciție pentru o bună și dragă prietenă, trandafirii vor fi mereu „persoanele” potrivite la locul potrivit, căci vor stârni valuri de fericire în sufletul cadorisitei.
A oferi un asemenea cadou este un gest atât de simplu, la îndemâna oricui, grație tehnologiei de astăzi, încât parcă nici nu ar trebui să aștepți o anumită dată din calendar pentru a-ți manifesta dragostea, admirația sau prietenia față de cineva. Dar nu a fost întotdeauna așa...
În urmă cu patru ani, bunicii mei au celebrat nunta de aur, 50 de ani petrecuți împreună, cu bune, cu rele, cu greutăți, dar și cu clipe de bucurie, care i-au făcut să uite de neajunsurile timpurilor comuniste, de efortul pe care trebuiau să îl depună zilnic, la muncile agricole, ca să aibă ce să pună pe masă. Sunt oameni simpli, de la țară, au fost doi tineri săraci, dar harnici, iar iubirea lor i-a ajutat să treacă împreună peste toate obstacolele, legătura dintre ei devenind tot mai puternică.
Știam că, în tinerețe, bunica nu a primit niciodată un buchet de trandafiri din partea celui căruia i-a dăruit întreaga sa viață, dar își aducea aminte cu nostalgie cât de minunate îi păreau buchețelele de maci de câmp, de albăstrele și toporași, flori culese cu mare drag de cel pe care ea îl iubea. Și nimic nu părea mai prețios în ochii ei, căci trandafirii erau rar întâlniți în acea vreme, mai ales în zonele rurale, iar ea știa că buchețelele timide și rustice erau oferite din toată inima. La rândul lui, bunicul spunea că pentru el nu existau trandafiri mai roșii și mai frumoși decât obrăjorii ei, care se deschideau ca bobocii acestor minunate flori atunci când, pe banca din fața casei, în lumina amurgului, îi făcea un compliment și îi cuprindea ușor mâna. Așa am ajuns la concluzia că, cea mai prețioasă atenție pe care o putea primi bunica din partea lui cu această ocazie ar fi un minunat buchet de roze. Trebuia să îi spun bunicului de ideea mea, să complotăm și noi... puțin. Iar el mi-a dat undă verde.
Emoțiile clipei în care primești un buchet de trandafiri nu pot fi redate în cuvinte, dar să fii în „culise”, să fii complice pentru a oferi cuiva un asemenea cadou, este, de asemenea, un moment îmbibat de sentimente dintre cele mai profunde și înduioșătoare. Te cuprinde o stare pe care nu ți-o poți explica în momentul în care vezi doi oameni de 70 de ani îmbrățișându-se ca și cum abia ar fi trecut de cea de a douăzecea primăvară. Inevitabil, te proiectezi pe tine în viitor, gândindu-te că ai vrea să descoperi rețeta longevității lor, că așa îți dorești și tu să serbezi cel de-al cincizecilea an de mariaj. Pot să spun că e un sentiment înălțător să surprinzi pe cineva într-un mod atât de plăcut și să iei parte la bucuria lui, iar în cazul bunicii mele, emoția a atins intensitatea maximă, căci după o viață în care mai mult a oferit, a venit vremea să-și primească răsplata bine meritată. Iar lacimile de bucurie cădeau șiroaie. Iată cum un simplu buchet de trandafiri roșii a devenit cel mai bun mesager al dragostei ce rezistă de mai bine de o jumătate de secol. Nimic nu putea fi mai potrivit pentru această ocazie decât grațioșii și longevivii trandafiri, ca simbol al iubirii eterne, al respectului și al devotamentului necondiționat. Parfumul lor diafan parcă spunea „Te iubesc și acum!”, dar cuvintele erau de prisos într-un asemenea moment.
sursă foto: www.buchetetrandafiri.ro
Dacă în urmă cu mai bine de 50 de ani ajungeai cu greu în posesia unui buchet de trandafiri proaspeți și frumoși, acum totul s-a simplificat. Există soluții și la „înde-mouse-ul” celor care nu au timp să meargă într-o florărie, să cumpere un buchet și să îl ofere personal. Există specialiști și, ca în orice domeniu, atunci când apelezi la profesioniști, calitatea e garantată. La BucheteTrandafiri.ro găsim cele mai frumoase roze care să însenineze o zi specială din viața unei persoane dragi, iar avantajele comenzii online vor spori surpriza. Pe lângă posibilitatea achitării cu cardul, oricine poate să trimită și un „însoțitor” al suitei de trandafiri, după propriul plac: un vin rafinat, un desert savuros sau un ursuleț pufos, de pluș. Cât de multă fericire poate aduce unei doamne sau domnișoare un buchețel cochet de către un curier amabil, atunci când se așteptă mai puțin? Cu siguranță surpriza ar face să pară însorită până și cea mai cenușie zi, când un alai de nori se încăpățânează să ascundă și cele mai mici raze de soare. Felicitarea inclusă, personalizată cu mesajul persoanei dragi are, de asemenea, putere magică. Cum așa? Simplu! Încercați să fiți martori la deschiderea și lecturarea pe nerăsuflate a micii scrisori. Observați cum ochii persoanei respective devin cele mai strălucitoare stele, cum din acele scântei poate lua naștere un izvor de mărgele lichide, forma pură a emoției? Cât de drăguț ar fi dacă, la anul, când dragii mei bunici vor sărbători 55 de ani de căsnicie, am putea pune la cale o nouă supriză pentru bunica, cu ajutorul serviciilor de la BucheteTrandafiri.ro! Aș putea comanda un buchet deosebit, alcătuit din nici mai mult nici mai putin decât... 55 de trandafiri. Trandafiri albi, mai exact.

sursă foto: www.buchetetrandafiri.ro
Buchetul va reuși să scoată la iveală un suflet tânăr, eternitatea iubirii sincere, el simbolizează loialitatea și respectul ca ingrediente secrete în rețeta longevității unui cuplu, dar și bucuria unei vieți împreună. Acest buchet de trandafiri reprezintă liniștea, fericirea pe care doar trandafirii albi le pot exprima. E pur și simplu acel element-cheie dintr-o poveste care se concretizează în „Au trăit fericiți până la adânci bătrâneți...”

Articol scris pentru SuperBlog 2015

Comentarii

Voi citiți...