Supereroi, astăzi
-… Dar, dar… Nu se poate așa ceva... Nu mă recunoașteți? Sunt Batman!
-Da, domnule, iar
noi suntem ajutoarele lui Moș Crăciun. Ai circulat fără declarație după ora 22, legea e clară: amendă!
-Bine, o plătesc, dar nu e corect, eu sunt un supererou! Eu lupt pentru binele omenirii, e nevoie de mine, mai ales acum!
În dimineața următoare...
-Alo, Superman, bătrâne, tu ești acolo?
-Batman, prietene, de când nu te-am mai auzit! Ce e nou pe la voi? Tot carantină?
-Da, toată lumea încearcă să conlucreze la bunăstarea zilei de mâine și să nu scape situația de sub control, dar sunt atât de mulți oameni care au nevoie de ajutor și nu mai fac fața solicitărilor pe care le am în fiecare seară, iar de când cu interdicțiile...
-S-a întâmplat ceva?
-Da, din păcate. Aseară, mergeam să duc câteva alimente unei bătrânici care locuiește în cealaltă parte a orașului, dar n-am mai ajuns la ea pentru că am primit amendă. Nu știu cum s-a întâmplat, am pierdut prea mult timp la supermarket și m-a prins noaptea pe drumuri, fără declarație. Tu cum te descurci?
-Spre deosebire de tine, eu am un ONG și sunt ajutat de voluntari care au grijă ca toate cele necesare să ajungă la oameni aflați în nevoie.
-ONG?
-Da, ONG „Răsăritul rural”, adică noi aducem soarele speranței și al bunătății peste nevoiașii din mediul rural. Prietene, să știi că nu doar în aceste timpuri, ci dintotdeauna există oameni care au nevoie de ajutor, dar acum, cei din prima linie au întâietate. Totuși, este important să luptăm în continuare și pentru cei uitați, pentru bătrânii din mediul rural. În orice sat ai merge, există oameni cărora vârsta înaintată și sănătatea șubredă le sunt cei mai mari dușmani. La acestea, se adaugă veniturile mici, lipsa familiei ca să îi ajute cu strictul necesar: consultații medicale, cumpărăturile de bază, o masă caldă. Nevoile lor există și pe timpul pandemiei, ba chiar sunt accentuate pe fondul lipsei medicamentelor, a restricțiilor impuse ori chiar a fricii: de frica posibilității de a-i contamina, mulți binefăcători au pus pe pauză ajutorul pe care îl furnizau până odinioară.
-Și ai ajutoare, bănuiesc.
-Sigur că da! Nu puteam face asta de unul singur. Am avut nevoie de voluntari care să se deplaseze în sate, să caute și să ajungă la acei oameni care au nevoie de sprijin. Ca ONG care a pornit la drum cu îndârjirea de a ajuta bunicii uitați în sate, să îi ajutăm în continuare pe cei vârstnici și neputincioși mi se pare o cauză pentru care merită să luptăm și să ne implicăm necondiționat indiferent de cât de tulburi sunt zilele pe care le trăim.
-Absolut! Dar cum aș putea face și eu asta? Cam greu în perioada asta să faci atâtea achiziții, să găsești oameni care să facă anumite sacrificii.
-Să știi că în lumea asta mare există oameni la fel de dornici să ajute la fel de mult ca noi, supereroii... Ia-ți o foaie de hârtie și notează...
Iar Batman a luat aminte la sfaturile lui Superman și, în scurt timp, a început să îi ajute pe toți bunicii care nu puteau să se deplaseze pentru cumpărături și nu numai.
Pare pueril?
Poate prea naiv?
Dar...
Odată, și tu ai crezut în supereroi.
Recunoaște!
Poate că îl chema Superman, Batman, Greuceanu sau Harap-Alb, pe fiecare l-ai iubit pentru curaj, bunătate, pentru toate virtuțile de care dădea dovadă în luptă cu răul. Faptul că ai crescut nu te împiedică deloc să crezi în curaj, în bunătate, din contră, ai căpătat harul de a vedea toate aceste virtuți în aproapele tău. Supereroii zilelor noastre sunt acele persoane care dau tot ce pot pentru a readuce zâmbetul pe chipurile noastre. Supererou ești și tu, când faci fapte bune. Supereroi sunt medicii care luptă pentru viețile noastre, dar sunt și acei oameni care ușor pot fi denumiți „îngeri păzitori” pentru cei rămași fără spirjin într-o perioadă atât de grea. Aceia sunt „îngerii” din ONG-uri.
Dacă și tu ești implicat sau cunoști ONG-uri care au nevoie de ajutor, dă de veste mai departe că Autonom vine în ajutor cu mobilitate gratuită pentru acele organizații care luptă împotriva răspândirii infecției cu coronavirus. Iată ce trebuie să știi:
- Autonom este cea mai extinsă rețea de mobilitate din România, prezentă în toată țara, mai exact în 33 de orașe. încrederea fiind garantată.
- Autonom pune la dispoziție pentru închiriere gratuită mașini din flota sa din toată țara, pentru acele ONG-uri și fundații care au nevoie de mobilitate în misiunea lor, în lupta împotriva coronavirusului. Contractele de închiriere sunt pe o perioadă de trei luni, cu posibilitate de prelungire.
- Poți alege automobile în funcție de nevoi, flota fiind variată: de la autoturisme și SUV-uri, la van-uri pentru transport marfă și pick-up-uri.
- Atât pentru siguranța tuturor părților implicate în acest proces, s-a luat o serie de măsuri de prevenire împotriva COVID-19 în Autonom:
- După fiecare preluare/transfer, mașinile sunt dezinfectate, acordându-se o atenție deosebită tuturor mânerelor, volanului, bordului, schimbătorului de viteze și portbagajului.
- După dezinfectare, fiecare mașină de închiriat rămâne obligatoriu timp de minimum 24 de ore în parcare, pentru neutralizare, înainte de a fi predată unui alt client.
- Mașinile preluate de la clienți în regimul D2D (door-to-door) sunt dezinfectate înainte de preluarea de la client și încă o dată la sediul Autonom, înainte de predare. Ulterior, recomandăm ca mașinile să rămână neutilizate de către client timp de 24 h de la predare.
- Toate cheile mașinilor, precum și documentele auto, sunt dezinfectate și neutralizate înainte de a ajunge la următorul client.
- Șoferii noștri au primit numeroase informări, precum și mijloace de protecție (dezinfectant pentru suprafețe, măști de protecție, șervețele și dezinfectant pentru mâini atât pentru ei, cât și pentru pasageri).
- Colegii din agenții vor purta de fiecare dată mănuși chirurgicale noi în gestionarea mașinilor și vor păstra distanța socială necesară în interacțiunea cu clienții.
Autonom |
Nu aștepta ca supereroii din benzile desenate să rezolve ceea ce chiar tu poți realiza! Fii chiar tu supereroul comunității tale!
Articol scris pentru Spring SuperBlog 2020, proba 16
Comentarii