LOKOFOOD.ro îți aduce acasă mâncarea preferată!

Autoizolarea are și părțile ei bune. De fapt, cred că este pentru prima dată când rezoluțiile pentru noul an se împlinesc una câte una într-un timp atât de scurt, de parcă ar fi o cascadă (ironia sorții, nu mi-aș fi imaginat niciodată că se va întâmpla sub această formă): mi-am dorit timp mai mult să citesc, să pot petrece mai multe clipe alături de familie, acasă, la țară, în grădină, în fine, să am la dispoziție mai mult timp pentru a-l dedica hobby-urilor mele. 

Printre altele, lipsa făinii și a drojdiei de pe rafturile magazinelor scoate la iveală faptul că multe persoane vor profita de acest răstimp pentru a-și îmbunătăți abilitățile gastronomice, să-și perfecționeze stilul culinar și să pună în aplicare rețete noi sau pe cele preferate. Nu-i așa că atunci când stai acasă ți se face foame mai des? Parcă în zilele obișnuite de muncă aveai atâtea de făcut, încât putea să treacă ziua întreagă și să nu fi înghițit o bucățică de pâinică, o linguriță de supică, ai molfăit un covrigel în drum spre serviciu și cu atât rămâneai. Ei bine, stomacul nu uită, el a ținut minte la câte suplicii l-ai supus și acum își cere revanșa: trei mese principale și cam tot atâtea gustări, că deh, parcă serialul ăla nou cere și un bol de popcorn alături, chiar dacă e 10 seara și ai luat deja două cine.

Dacă și tu vrei să ai parte de un stomac fericit pe perioada autoizolării, iată trei pași simpli pe care trebuie să îi urmezi. Nu ți-ai închipuit niciodată că poate fi atât de ușor!

1. Pui în practică rețetele care te-au atras!
arhivă personală
Fie că e vorba despre rețetele din caietul cu foi gălbejite al bunicii, fie că ai un playlist plin de vloguri culinare salvate, ai timp berechet să le aplici în propria bucătărie (v-am spus lipsa făinii și a drojdiei din magazine, indică faptul că toată lumea e pusă pe gătit). 
Ieri am gătit tot ce am găsit interesant prin caietul de rețete al mamei, plus câteva idei proprii, adaptate sau ce am mai găsit pe internet și așteptam zile cu timp liber pentru a le pregăti. Am pregătit primul meu cozonac împletit, cuib de viespi cu umplutură de cocos, prăjitură cu nucă, papanași cu smântână și gem de afine, ba chiar și pizza și cornuri cu umplute cu cremă de brânză (am vrut să gătesc și o oală de sarmale, niște supă de pui, dar era aproape miezul nopții și m-am temut să nu strige forțele de ordine la fereastră, să mă opresc odată că e trecut de ora 22 și toată ziua am inundat strada cu arome îmbietoare.

2. Te trezești la realitate!
După două-trei clipe în care te visezi cu ochii deschiși în ipostaza de mare chef (a se citi șef), în care te și vezi ca maesta făcălețului și a telurilor, stăpâna aluaturilor și conducătoarea supremă a tigăilor, revii la realitatea ta, la condiția ta umilă și realizezi că tu niciodată n-ai fost vreo Martha Stewart. Îți dai seama că nu ai nici măcar un șorț în casă, că și cel pe care îl ai e cel pe care ți l-a cusut bunica în copilărie, la cinci ani, doar ca să te vadă „cât de bine îți șade gospodină”, pe care îl mai păstrezi doar în cazul în care vine în vizită pe la tine și te întreabă dacă îl mai ai (că te roagă și să i-l arați, nu te crede pe cuvânt). Așadar, visul cvasi-erotico-culinar se năruie și te trezești că ai rămas în bucătărie doar tu. Tu și o bucătărie, unde tu ești anti-talentul, iar bucătăria juratul suprem (bine, după caz, unele mai aveți și un soț în dotare, la fel de afon într-ale bucătăritului, ori poate și un copil, adică elementul care prezintă cea mai mare disponibilitate, dar tu deja știi că a+b=c, unde a = copil, b = bucătărie, iar c = dezastru, bombă atomică, haos și calamitate. Cu toate acestea, stomacul își cere drepturile, nu îl poți refuza. Ce e de făcut? Treci la pasul trei!

3. #StaiAcasă și comandă mâncarea preferată prin LOKOFOOD!
LOKOFOOD.ro
În zilele noastre, platformele online de unde poți comanda mâncare sunt foarte populare grație ușurinței în utilizare și a posibilității de a regăsi sub aceeași cupolă diverse restaurante, fiecare cu specificul lui, gata să mulțumească toate gusturile și preferințele. Dincolo de orice glumiță, chiar și cea mai pricepută gospodină e de acord cu faptul că nicio pizza pregătită în casă nu e la fel de savuroasă precum cea pregătită autentic, pe vatra încinsă a cuptorului de cărămidă, la restaurant. Iar poftă de pizza este, chiar dacă aceste zile sunt mai atipice. Pentru mine pizza poartă aroma întâlnirilor cu oamenii dragi, a revederilor, a zilelor de vineri din perioada liceului când, după terminarea orelor, mergeam alături de colegi la pizzeria din apropierea unității de învățământ. Astfel, pizza poartă și gustul nostalgiei, nu doar al ingredientelor folosite. Acum, mai mult ca niciodată, oamenii au nevoie de nostalgie, de visare, pentru a-și alimenta speranța că viitorul apropiat va marca revenirea la normalitate și că ne vom revedea cu toți cei dragi în jurul unei mese ce abundă în pizza aburindă. Iar cum deplasările neîntemeiate sunt interzise și restaurantele închise, pune-ți pofta în cui! preparatele tale preferate vin ele la tine... cu locomotiva! Nu chiar, ci cu viteza unei locomotive moderne, prin LOKOFOOD.ro.

Ce este LOKOFOOD.ro?
LOKOFOOD.ro este o platformă de intermediere între tine și restaurantele partenere, pentru a comanda online mâncare, fiind o inițiativă 100% românească, lansată într-un moment de cumpănă al domeniului HoReCa, pentru a sprijini deopotrivă afacerile afectate de criză și comunitatea locală căreia îi aparținem. Așadar, folosind platforma LOKOFOOD, îți ajuți restaurantele preferate să traverseze cu bine obstacolele acestei perioade.
Ce obiective are LOKOFOOD.ro:
  • Să sprijine legătura restaurant-clienți;
  • Să asigure deservirea comunității din proximitatea restaurantelor;
  • Să susțină economia locală și dezvoltarea unităților de tip HoReCa;
  • Să livreze mâncare delicioasă clienților fideli.
Ce oferă LOKOFOOD.ro:
  • Comandă rapidă / modalitate simplă și rapidă de a comanda;
  • Preparate preferate pentru tine, familia ta și prietenii tăi de la cele mai implicate restaurantele din comunitatea ta;
  • Mai mult timp pentru tine și cei dragi ție;
  • O echipă de specialiști entuziaști în soluții software-hardware pentru HoReCa, fiind o inițiativă a companiei dezvoltatoare Expressoft.
Cum funcționează platforma LOKOFOOD.ro:
  1. Cauți restaurantele din vecinătatea ta - trebuie doar să introduci adresa ta în câmpul „search” și îți va apărea o listă cu toate restaurantele care livrează în zonă;
  2. Alegi restaurantul, deschizi meniul și selectezi ce îți dorești;
  3. Alegi modalitatea de plată – poți achita online sau cash.
Pasul patru? Nu există? Există, dar nu putem vorbi cu gura plină, deoarece mâncarea a fost livrată de către restaurant sau am putut alege să o ridicăm noi personal.

Pizza savuroasă în Oradea? De ce nu?
Why Not Pizza
Un restaurant care îmi livrează mâncare în Oradea este și una dintre cele mai vechi pizzerii din Oradea, Why Not. Localul este mic, cu o atmosferă intimă, nu departe de zona în care locuiesc, iar serviciul de home delivery m-a mulțumit mereu. Tot ceea ce am comandat de-a lungul timpului ajungea exact intact și numai bun de pus pe masă. Aceștia livrează diferite preparate delicioase la domiciliu, de la nenumărate sortimente de pizza, paste aromate și, ca preparat specific, pui înfuriat. Produsele sunt mereu proaspete și nu e loc de întrebări de tipul Sunt proaspete ingredientele?, ci de ce sau cine a înfuriat puiul? Astfel de restaurante merită susținute în continuare, deoarece tradiția lor atestă faptul că lumea îi apreciază pentru eforturile depuse constant de-a lungul timpului, iar calitatea serviciilor oferite este cea care îi recomandă. Noi, clienții fideli suntem cei care îi putem susține, iar fiind vorba de mâncare, toată lumea iese câștigată!

Așadar, există câte un restaurant pereche pentru fiecare dintre noi, iar dacă nu ai un talent culinar înnăscut, zău că nu-i nicio problemă, când există atâtea soluții, când preparatele preferate îți pot ajunge direct acasă. În mod sigur, îți poți petrece timpul într-un mod plăcut, iar comandând de la restaurantele tale preferate îi ajuți și pe ei să treacă mai ușor peste provocările zilei de azi!

Care-i restaurantul tău preferat din proximitatea casei tale?

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2020, proba 17

Comentarii

Voi citiți...