Ileana Cosânzeana cea modernă și părul ei de aur

A fost odată, ca niciodată, în anul de grație 2015, o preafrumoasă fată de împărat. O chema Ileana Cosânzeana și era fiica Împăratului Verde. Era cea mai frumoasă fată din împărăție și avea un job la o multinațională importantă, drept urmare, fata atrăgea privirile tuturor flăcăilor de pe acele meleaguri. Așadar, toți feciorii o îndrăgeau, iar fetele o invidiau mai ales pentru părul său lung, frumos și sănătos pe care Ileana îl purta ba întins, ba bucle, după cum erau tendințele. Frumusețea fetei a atras însă și antipatia Mumei-Pădurii care a pus la cale un plan malefic: a decis să trimită un spiriduș care să îi fure Ilenei cea mai frumoasă podoabă - părul.
A doua zi dis de dimineață, spiridușul era deja în fața ușii, așteptând-o pe Ileana să plece la muncă, urmând ca el să se furișeze pe lângă ea, în casă. Nici nu putea să îi iasă mai bine infiltrarea. Mai întâi, se apropie tiptil de placa de întins părul, pe care Ileana o lăsase pe gresie, la răcit, și îi șoptește încet un descântec:
„Placă, placă de întins,
Când te-a pune la încins
Sari la 300 de grade,
Pletele-i bălaie-i arde!” 
Apoi, șugubățul ajunse în baie și îi turnă în șampon o picătură dintr-o substanță numită „zeama-de-la-10-kilograme-de-lămâi”, o poțiune preparată de Muma-Pădurii care îi va deshidrata excesiv părul, iar în balsam îi turnă extract de „ramura-copacului”, care îi va despica firul de păr precum se ramifică brațul unui copac. Brusc simți o răsuflare caldă în ceafă. Când își întoarse privirea înmărmuri pe loc și se făcu alb ca varul: era pisica Ilenei. Confundându-l cu un șoricel, motanul l-a fugărit prin toată casa și abia scăpă de felina năzdrăvană. 
Într-un târziu, spiridușul istovit, dar mulțumit de munca prestată, s-a întors la Muma-Pădurii și a început să îi povestească cum a decurs totul, cum motanul era să îi dea peste cap toate planurile. Vrăjitoarea începu a râde hâd și puternic, îi dăduse spiridușului plata cuvenită, plus un set de bandaje, iar acum aștepta reacția Ilenei...
După câteva ore, un plâns puternic se auzea în tot orașul. Era Ileana care „își îngrijise” părul cu alifiile Mumei-Pădurii. Tristețea Ilenei era cu atât mai mare cu cât mai era doar o lună până la cel mai mare bal din împărăție, bal la care își anunțase prezența mai mulți Feți-Frumoși. Însă Muma-Pădurii era fericită și se și vedea roind în jurul Feților-Frumoși, la bal.
Fată isteață, Ileana se decide să acționeze cât mai rapid, pentru ca părul ei să redevină la fel de frumos și sănătos, doar nu riscă ea să piardă ocazia unui bal atât de mult așteptat! Își amintise că Rapunzel i-a dat un like la o postare și că ar putea aplea la vasta ei experiență, să o ajute să descopere vreo rețetă-minune pentru părul distrus. I-a trimis un private message și chiar în acea seară Rapunzel a vizitat-o, aducându-i Ilenei produsele care îi vor îngriji podoaba capilară: un șampon cu extract de curcubeu și un balsam cu ulei de „floarea-unicornului”. Rezultatul a fost sub așteptări, singura diferență vizibilă fiind culoarea părului: din blond devenise un roz cu reflexii corai și șuvițe albastre. Dezamăgită, Ileana încearcă să o dea afară pe Rapunzel, dar din greșeală calcă pe părul ei foarte lung și, bombă: avea extensii! Rușinată, Rapunzel își culege pletele de pe gresia din hol și o ia la goană pe scări în jos. Ileana Cosânzeana plânge din nou, însă o reclamă de la TV îi dă o nouă speranță: era un star al muzicii pop, foarte în vogă, care făcea reclamă la niște produse-minune. Ileana sună la numărul de telefon afișat pe ecran și, pentru că este prima persoană care cumpără produsele, megastarul i le va livra personal! Peste două ore iată și vedeta cu coletul la ușa Ilenei. Coletul conținea o mască cu extract pulbere de stele și foiță de aur obținut din minele de pe Lună. Rezultatul este dezastruos. Ieșindu-și din fire, Ileana o apucă de cap pe vedeta mincinoasă, dar rămâne în mâini cu un soi de pisică moartă: era peruca megastarului, ea fiind cheală.
Era deja miezul nopții și Ileana Cosânzeana era disperată, se gândea că va avea noroc dacă Zmeul cel bătrân și urât va fi de acord să o însoțească la bal... Pe când își plângea soarta, din birou se aude un zgomot. Era o notificare pe Facebook, fata lui Roșu Împărat distribuise o postare care prezenta noile produse pentru un păr frumos și sănătos, din gama Gerovital Tratament Expert. Își șterse lacrimile și începu să se documenteze. Aflase că gama este compusă din 22 de produse care alcătuiesc opt sub-game, fiecare gamă tratând o problemă a părului și că majoritatea sunt produse de tradiție. Apoi a intrat pe pagina de Facebook a celor de la Farmec, unde a citit zeci de opinii despre noile produse. A considerat că cele mai potrivite produse pentru situația ei sunt șamponul regenerant, masca regenerantă și serul pentru vârfuri despicate. Dar pentru că nu a putut rezista tentației, ca de obicei, și-a mai comandat și una din noutățile gamei: serul No-Frizz. Plus serul termoprotector, ca s-o ferească de un alt accident cu placa supraîncălzită. A plasat o comandă în magazinul online, iar în 24 de ore deja testa noile produse. Rezultatul a mulțumit-o pe Ileana, iar fiecare utilizare a produselor o încânta și mai mult. Cosânzeana noastră și-a dat seama că șamponul și masca, pe lângă că îi tratau de la rădăcină până la vârf părul deteriorat, acesta devenea tot mai radiant, mai strălucitor. Serul pentru vârfuri despicate completa efectul regenerant al primelor două, iar serul No-Frizz îi fereau părul de energia statică, fără a-l îngrășa sau îngreuna, precum pățise cu alte produse de acest fel. Serul termoprotector a reușit să înlăture blestemul plăcii de întins părul, aceasta redevenind prietena Ilenei. Zilele treceau, treceau, treceau și Muma-Pădurii începea să se întrebe de ce nu mai plânge Ileana?!
Acum. ia ghiciți, cine a fost cea mai remarcată prezență la bal și cine i-a atras în jurul ei pe toți Feții-Frumoși din împărăție, stârnind invidia celorlalte fete?

În loc de „Și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți...”: dacă scoatem din ecuație fantasticul specific basmului, rămânem cu o situație reală, cu care fiecare se confruntă la un moment dat, și anume tratarea părului degradat, situație cu care și eu m-am confruntat până când am descoperit produsele Gerovital, pe atunci în vechea formulare. Produsele amintite în povestioară sunt chiar produsele care mi-au fost mie atât de benefice, reinventarea lor fiind o mare bucurie pentru mine, căci am descoperit că șamponul meu preferat, cel regenerant, înglobează acum și principiile active din vechea formulă a șamponului anticădere, fiind „anihilați” și parabenii. Cu alte cuvinte, produsele din această gamă își merită titlul de doctor personal al părului tău!

Articol scris pentru SuperBlog 2015

Comentarii

Natural a spus…
Al dreaq de spiridus, ce i-a trecut prin cap :) Spor!

Voi citiți...