Am căutat definiția primăverii...

arhivă personală
E 28 februarie. Calendaristic, ultima zi de iarnă. Dar ce e cu adevărat primăvara? Iau în grabă dicționarul, caut printre file. Găsesc! Citesc, dar nu sunt mulțumită de informația rece. Primăvara trebuie să fie ceva mai mult. Poate răspunsul e undeva în natură. Așa că am pornit în căutarea răspunsului, luând decizia să poposesc, mai întâi, în grădina casei.

Am întrebat o floare firavă, abia îmbobocită, ce înseamnă primăvara... Mi-a răspuns că este maica ce-i dă viață, o crește și-o leagănă cu dor în adiere caldă și miros de iarbă crudă.

Am întrebat un fulg de nea ce e primăvara... Mi-a zis că e văpaia ce-i frânge zborul, dar e resemnat, căci știe că menirea lui e să stingă setea pământului ce se trezește la viață.

Apoi, am pus aceeași întrebare unui copac... Mi-a răspuns că primăvara e motivul pentru care merită să rabzi gerul nemilos și goliciunea: după greutăți și o lungă așteptare ea vine negreșit.
arhivă personală

Nici n-a trebuit să repet întrebarea, că mica vrabie ce cânta nevoie mare pe una din ramurile pline de noduri ale copacului s-a oprit din propria-i simfonie și mi-a răspuns că primăvara e cea mai mare binecuvântare a naturii. De aceea o cântă cu atâta bucurie.

Pitit sub un fir de iarbă, greierul se ivește și el cât să-mi spună că primăvara e ca o repetiție pentru un turneu lung de-o vară. Apoi și-a luat cobza în spate și a plecat țopăind alert, ca nu cumva să-l observe vrabia sau suratele ei.

Am întrebat o rază de soare cum se face că primăvara îi dă atâta putere... Mi-a spus că primăvara este încredere, speranță și biruință în lupta cu norii grei și cenușii. E un nou început.

M-am întors în casă bucuroasă că găsisem ceea ce căutam. Primăvara e despre bucurie, speranță și încredere într-un nou început. Așa vreau să pășesc și spre începutul noii ediții Spring SuperBlog 2019...

O primăvara minunată, încununată de realizări să avem cu toții!

*Prin acest articol, doresc să-mi anunț participarea la o nouă ediție SuperBlog! Să ne citim cu bine!
blog.super-blog.ro

Comentarii

Voi citiți...