Păcălici - Jocul ce poartă parfumul copilăriei

Primăvara începe cu puternice arome de copilărie. Notele de vârf sunt nostalgia și cheful de joacă, care se îmbină armonios cu notele de mijloc, compuse din veselie, inocență și accentul serilor de vară petrecute pe banca din fața blocului. La bază stau zâmbetele și nenumăratele ore petrecute cu aceste cărți de joc cu totul deosebite în mânuțele de copil.


Ieri, copiii care se distrau pe cinste cu acest joc clasic eram noi. Astăzi, copiii pot redescoperi plăcerea unui joc ce adună în jurul mesei prieteni și familie. Iar noi, copiii de ieri, suntem cei care putem să le arătăm copiilor de azi definiția fericirii timpurilor noastre, departe de tehnologie și ecrane. Păcălici este unul din jocurile care a crescut odată cu generațiile anilor 1980-1990, este unul din acele jocuri care stârneau deopotrivă hohote de râs, cât și lacrimi „amare” copilului ce se pomenea la final de joc cu perosnajul eponim, Păcălici, în mână.


Așa au învățat generații întregi ce este spiritul competiției, puterea de a accepta o înfrângere și încrederea că o victorie poate apărea oricând, printr-un joc cinstit.


*Cărțile de joc se găsesc la Selgros și costă 10 lei. Sunt confecționate din carton (pare similar cu cel al ediției din anii 90, cea pe care o am eu), respectă ilustrațiile clasice, culorile fiind mai puțin intense, mai spălăcite. 

Comentarii

Voi citiți...